Ramsløgolie

Veganske flødekartofler

Flødekartofler er en gammel og traditionel ret bestående af skiveskårede kartofler, blandet med fløde og tilberedt i ovnen. I dag står menuen herhjemme på et kæmpe fad med flødekartofler, i en lækker, delikat og vegansk udgave.
Opskriften giver et STORT fad, svarende til 4-6 portioner.

Ingredienser:
1 kg kartofler, f.eks. bagekartofler
1-2 store porrer
2 fed hvidløg, presset
500 ml. Cremefine 15%, plantebaseret / soja-madlavningsfløde
150 ml. plantemælk, f.eks. havremælk eller usødet sojamælk
1-2 tsk. muskatnød, stødt
1-2 tsk. urtesalt
1-2 tsk. peber

Øvrig:
150-200 g vegansk ost, revet, f.eks. Violife (Valgfri)

Topping:
Friske krydderurter, f.eks. rosmarin
Evt. denne ramsløgolie

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på 200 grader, varmluft.
Skær kartoflerne og porrerne i fine skiver.
Fordel kartoffel- og porreskiverne i et ildfast fad.
Du kan med fordel fordele halvdelen af den veganske ost mellem lagene.
I en skål kommes cremefine, hvidløg, plantemælk, krydderier og evt. resten af den veganske ost.
Fordel mælke-saucen hen over kartoflerne.
Kværn ekstra peber på toppen og sæt fadet i ovnen.
Lad det tilberede i ca. 50-60 minutter. Stik forsigtigt i kartoflerne og tjek, om de har fået nok efter 50 minutter, ellers giv dem lidt ekstra tid.

Anret med frisk, finthakket rosmarin samt denne ramsløgolie .

Velbekomme, og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramsløgolie