Hyldeblomst-æble og gin drinks

Kikærte-squash-gryde

Kunne det friste med en smagfuld og delikat karryret, som er nem at lave og mætter virkelig godt? Så er det nu, at du skal spidse ører; Retten er baseret på kikærter og squash samt lavet med andre lækre råvarer, som sammen giver en dejlig smagskombination.
Kikærterne i retten bidrager til et relativt højt protein- og fiberindhold, derudover er de superbillige at anvende. Jeg har brugt dåse kikærter, men du kan selvfølgelig selv opbløde og koge kikærterne fra start, hvis du ønsker dette. Kikærternes ret faste konsistens giver god kontrast til den ellers bløde og møre squash i retten. Squash er god som fylde i denne ret, da squash generelt ikke indeholder mange kcal, og derfor kan der komme den mængde squash i, som der gør. Alt i alt, er denne gryderet perfekt som aftensmad på en lun sommerdag eller surværen til at varme sig på i de kolde vintermåneder.

Opskriften giver en stor portion svarende til ca. 4-5 personer

Ingredienser:

  • 3 løg, mellem
  • Oliven- eller kokosolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 squash, almindelig
  • 1 rød peber
  • Evt. 2-3 gulerødder
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. karry
  • 1 spsk. løgpulver
  • 1 spsk. timian, tørret
  • 1 grøntsagsboullionterning
  • 3 dl vand
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 ds. kikærter
  • 125 g spinat, frisk eller 150 g frossent

Tilbehør:

  • Kogte ris eller risnudler
  • En lækker sprød salat eller andet til
  • Pynt gerne med friske krydderurter på toppen

Fremgangsmåde:

  • Snit og klargør løg, hvidløg, squash og rød peber (og evt. gulerødder hvis du ønsker dem i gryderetten)
  • Start med at komme lidt olie i en stor gryde og steg hvidløg og løg gyldne
  • Tilsæt squash, rød peber, krydderier og steg yderligere i et par minutter
  • Opløs en boullionterning i 3 dl kogende vand og kom det i gryden
  • Lad det simre i 5 minutter og tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, kikærter og spinat
  • Lad retten simre imens du koger risene
  • Smag til med evt. ekstra krydderier
  • Anret og servér med de kogte ris og gerne en sprød salat til

Velbekomme – og tak, fordi du læser med.

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyldeblomst-æble og gin drinks