Veganske flødekartofler

Flødekartofler er en gammel og traditionel ret bestående af skiveskårede kartofler, blandet med fløde og tilberedt i ovnen. I dag står menuen herhjemme på et kæmpe fad med flødekartofler, i en lækker, delikat og vegansk udgave.
Opskriften giver et STORT fad, svarende til 4-6 portioner.

Ingredienser:
1 kg kartofler, f.eks. bagekartofler
1-2 store porrer
2 fed hvidløg, presset
500 ml. Cremefine 15%, plantebaseret / soja-madlavningsfløde
150 ml. plantemælk, f.eks. havremælk eller usødet sojamælk
1-2 tsk. muskatnød, stødt
1-2 tsk. urtesalt
1-2 tsk. peber

Øvrig:
150-200 g vegansk ost, revet, f.eks. Violife (Valgfri)

Topping:
Friske krydderurter, f.eks. rosmarin
Evt. denne ramsløgolie

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på 200 grader, varmluft.
Skær kartoflerne og porrerne i fine skiver.
Fordel kartoffel- og porreskiverne i et ildfast fad.
Du kan med fordel fordele halvdelen af den veganske ost mellem lagene.
I en skål kommes cremefine, hvidløg, plantemælk, krydderier og evt. resten af den veganske ost.
Fordel mælke-saucen hen over kartoflerne.
Kværn ekstra peber på toppen og sæt fadet i ovnen.
Lad det tilberede i ca. 50-60 minutter. Stik forsigtigt i kartoflerne og tjek, om de har fået nok efter 50 minutter, ellers giv dem lidt ekstra tid.

Anret med frisk, finthakket rosmarin samt denne ramsløgolie .

Velbekomme, og tak, fordi du læser med!