Rødbedehummus

Sød kartoffel-brownie med blodappelsin

SØØØØØD KARTOFFEL-KAGE , SOM DU BARE MÅ SMAAAAGE, INDTIL DER IKKE ER MERE TILBAAAAGE!!!!

Okay, stopper mine dårlige rime-skills nu… men jeg kan virkelig anbefale denne kage, som snasket og en rigtig “smovsekage”. Hvis du elsker sød kartoffel, ligesom jeg, så prøv at lave denne brownie! Den er nem, den smager ret godt og så indeholder den sød kartoffel, som bare smager godt!


(Indlægget indeholder reklame).

Opskriften er en af flere af mine opskrifter, som er udviklet i samarbejde med Eat Grim. Eat Grim har tre forskellige størrelser grønt- og frugtkasser, som de sender hjem til dig pr. abonnement. Ud fra klasserne med grøntsager, som normalvis ville blive kasseret pga. størrelse eller form, så eksperimenterer jeg og udvikler alverdens opskrifter. I denne opskrift har jeg brugt sød kartoffel og blodappelsin fra en af de ugentlige “Big and beastly”-kasser jeg har modtaget fra Eat Grim.

HUSK: få 20% rabat på din første Eat Grim boks ved at bruge rabatkoden: SOPHIESCHOICEST

Opskriften giver en stor kage, i en form på 22×22 cm.

Ingredienser:

  • 400 g sød kartoffel, skrællet, rå vægt
  • 70 g rismel eller boghvedemel
  • 80 g glutenfri havregryn
  • 100 g sukker
  • 3 spsk. sirup
  • ½ blodappelsin, juice
  • 5 spsk. kakaopulver
  • 1 spsk. kanel
  • 2,5 spsk. Psyllium husk


Topping / glasur:

  • 1 dl flormelis
  • ½ blod appelsin, juice
  • Evt. lidt mere vand

Fremgangsmåde:

  • Vask og skræl søde kartofler, og skær dem i mindre stykker, ca. 3-5 cm
  • Bring vand i en mellemstor gryde i kog, og kom sød kartofler i den når det koger
  • Kog sød kartofler i ca. 15 minutter, skal være bløde og møre
  • Forvarm ovnen, 200 grader, varmluft
  • Kom mel, havregryn, sukker, sirup, orange appelsinsaft, kakaopulver og psyllium HUSK i en foodprocessor, og blend det med de kogte sød kartofler
  • Blend, indtil en ensartet og “smooth” konsistens
  • Smag og justér til med lidt ekstra sirup eller blod appelsinsaft
  • Fordel kagen dejen i en bagefad med bagepapir indeni
  • Bag kagen ca. 20 minutter
  • Afkøl kagen lidt, inden du laver og tilsætter glasuren på toppen af ​​kagen
  • I en skål kommes flormelis med lidt appelsinsaft og rør rundt. Hvis du har brug for mere vand eller juice, skal du bare tilføje noget ekstra, og rør igen
  • Kom glasuren på ​​kagen, og evt. sæt på køl inden servering

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbedehummus