Quinoasalat med rødbede og mynte.

Vegansk sommer kartoffelsalat

Når man siger kartoffelsalat siger man også “mormormad”.

Kartoffelsalat er traditionel salat, som er vendt i en fed mayonnaise dressing med eller uden karry. Den smager fantastisk, men er ikke en synderlig sund spise. Der er dog alternativer, der gør at du kan nyde en lækker kartoffelsalat med god samvittighed. Den smager virkelig vidunderligt, og passer perfekt som tilbehør til sommerens grillmad.

Opskriften giver en stor portion kartoffelsalat svarende til ca. 4-6 portioner.

Ingredienser:

Dressing:
3-4 dl sojayoghurt*
2-3 spsk. mayonnaise, Hellmanns vegansk mayo**
2-3 spsk. sennep
1 spsk. sukker
2 spsk. karry
1/2 tsk. chili
Salt
Peber

*Jeg brugte Alpro neutral yoghurt fra karton.
** Du kan også bruge Naturli’ mayonnaise.

Fyld:
Ca. 500 g. kartofler (gerne nye danske, nu når det er sommer.)
1/2 agurk
1 løg
10 cherrytomater
Purløg*

*Jeg plejer at hakke lidt purløg og blander det i dressingen og resten som drys ovenpå, sammen med tomater.

Andre forslag til fyld:
Evt. edamammebønner
Evt. ærter
Evt. Syltede agurker

Fremgangsmåde:
Først laves dressingen.
Det hele blandes sammen og smages til med sukker, sennep og krydderier. Stil det på køl.

Skær kartoflerne i kvarte og sæt dem til at koge. Alt efter størrelse og sort skal de koge imellem 8-15 minutter.
Når kartoflerne er kogt, så lad dem være i kogevandet i ca. 5 minutter og sigt derefter vandet fra og lad dem køle helt af før du vender dem rundt med dressingen.
Skær resten af salaten ud i grove tern imens du venter på at kartoflerne er kolde.
Bland de hakkede grøntsager sammen med dressingen.

Stil igen på køl. Gerne i en 30-60 minutter.

Serveringsforslag:
– Som tilbehør til lækre grøntsagsspyd.
– Som tilbehør til veganske grillpølser.
– Som tilbehør til din yndlings grillmad. 🙂

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoasalat med rødbede og mynte.