Quinoasalat med sojamandler

Vegansk grillmad: grillpølser eller hotdogs.

Kunne det friste med en hotdog eller en grillpølse i det gode vejr?

En hotdog er en kogt eller ristet pølse med garniture, der er anbragt i et pølsebrød. Normalt findes en typisk dansk hotdog i to hovedvarianter: en almindelig hotdog og en ristet hotdog. Det er lidt anderledes med denne veganske hotdogs. For det første er den ikke lavet af svinekød. For det andet smager den meget bedre! For det tredje er der ikke gluten i denne version.

Jeg har lavet en ristet og vegansk udgave af den traditionelle hotdog.
Pølsen er lavet af gulerødder, dvs. at den er super sund og indeholder beta caroten, vitaminer og du kan spise lige så mange af dem som du har lyst til.

Du kan selvfølgelig også bruge “pølserne” som grillpølser til f.eks. kartoffelsalat.

Opskriften giver 8 pølser.
Marinaden kan sagtens gemmes i ca. 8-10 dage, og bruges igen, hvis det opbevares i et henkogningsglas og på køl.

Ingredienser:

Pølser:
8 gulerødder*

* Ca. 15-18 cm lange, og så tykke som muligt.

Marinade:
1 dl eddike
1 dl vand
4 spsk. sojasauce
1 stort fed hvidløg, presset
2 spsk. liquid smoke*
2 dl ketchup
1 spsk. røget paprika
Evt. 1 tsk. rød curry paste
Evt. 1 tsk. chiliflager
Peber
Salt

*Kan købes i blandt andet Meny, og giver den perfekte røgsmag. Anbefales virkelig. Kan du af gode grunde ikke få fat i det, kan du bruge barbecue-ketchup.

Fremgangsmåde:
Lav marinaden og stil den på køl.
Gulerødderne skrælles (jeg skræller dem således at de bliver lige tykke og runde i formen, så de ligner almindelige pølser).

I en gryde med vand kommes de, og koges i ca. 4-6 minutter. Det er vigtigt at de kun koger så de er (lidt hårde men) aldente.

Kom de kogte “pølser” i en frysepose eller opbevaringsboks, og hæld marinaden over. Bind knude på posen, eller sæt låg på. Marinaden skal dække “pølserne”.
Stilles på køl, og vendes indimellem i marinaden. Skal trække i min. 6 timer, men gerne natten over.

Nu skal pølserne fiskes op af marinaden og steges. Evt. grilles.
De skal stege/grilles i ca. 7 minutter.

Serveringsforslag:
– Serveres som grillpølser til denne lækre kartoffelsalat.
– Serveres som hotdogs med dit ynglingsfyld.
– Serveres til denne spicy avocadosalat.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoasalat med sojamandler