Hyldeblomst-mojito

Quinoasalat med sojamandler

Quinoa er rig på aminosyrer og antioxidanter. Det er specielt rig på aminosyrerne quercetin og kaempherol, der er kendt for at forhindre kolesterolen sætter sig fast på indersiden af dine blodkar. Derudover indeholder det også nogle af de essentielle omega-3 fedtsyrer.

Quinoa stammer fra Sydamerika, hvor afgrøderne blev betragtet som hellig. Soldaterne brugte quinoa til at styrke dem med. De spiste det sammen med fedt. Det skulle eftersigende sige dem kræfter til at kæmpe og marchere.

Quinoa er hverken et korn eller et græs. Det tilhører derimod salturtfamilien som også omfatter spinat, rødbede og sukkeroe. Quinoa smager supergodt og mætter også rigtig godt. Det er sundere end ris, og derfor spiser jeg ofte quinoa hvor jeg skal bruge ris. Denne salat indeholder rød quinoa, men hvid kan også bruges.

Denne salat giver ca. to-tre portioner.

Ingredienser:

Salat:
2 dl quinoa
1 bakke Feldsalat*
15 cherrytomater
8 radisser
1 avocado
1/2 – 1 dl ærter eller ca. 12 bælg

*Jeg brugte feldsalat, men rucola, spinat eller anden salat kan også bruges.

Sojamandler:
1 dl mandler
1 dl soja
Salt
Evt. 1/2 tsk. cayennepeber

Fremgangsmåde:

Sojamandler:
Først laves sojamandlerne. på en pande kommes mandler, soja og evt. cayennepeber.
Tænd for blusset (medium blus) og lad sojaen koge op. Rør rundt imens sojaen trækker ind i mandlerne.
Når der næsten ikke er mere soja tilbage på panden slukkes der for blusset.
Du kan spise dem som de er nu, eller du kan komme dem i ovnen ved ca. 150 grader i ca. 5 minutter. De bliver mere sprøde af at komme en tur i ovnen også.

Salat:
Quinoaen skylles godt og grundigt, indtil vandet er helt klart.
Quinoaen koges i rigeligt vand, i ca. 10 min. Hæld vandet fra, og lad quinoaen stå og hvile i 5-10 minutter imens salaten laves.

Skyld salat, tomater, radiser og ærterne. Skær tomaterne og radiserne i skiver.
Avocadoen skæres i mindre tern, og det hele kommes i en skål.
Kom den kolde quinoa oveni og bland forsigtigt rundt.

Hvis du ønsker det kan du komme pesto i skålen, og bruge det som dressing. Ellers kan salaten spises som den er.
Jeg har brugt denne ramsløgpesto .

Serveres som hovedmåltid eller som tilbehør til din yndlingsret.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyldeblomst-mojito