Veganske og glutenfrie pandekager

Pesto-horn

Ingredienser:

Bolledej:
1 pk gær
2,5 dl vand, lunkent
1 tsk salt
50 g majsmel
250 g rismel*
3 spsk. olie
Evt. 2 spsk husk **
Evt. 2 spsk chiafrø **
Evt. 1 tsk sukker, sukrin **

* Du kan også sagtens bruge en anden type mel, f.eks. havremel eller boghvedemel.
** Kan undlades, men jeg brugte alle tre ingredienser i min dej.

Pesto:
Du kan sagtens bruge købepesto hvis du ikke har tid til at lave din egen.
Ellers er denne opskrift lækker.

1 dl soltørrede tomater
1/2 fed hvidløg
1 ds tomatpuré (den lille)
Salt
Peber
1 tsk. citronsaft
Evt. 10 mandler, finthakkede

Fremgangsmåde:

Bolledej:
Halvdelen af det lunkne vand kommes i en røreskål og gæren opløses heri.
Rør salt, husk, chiafrø og sukrin i. Lad det stå og hvile i ca 5 min.
Kom halvdelen af melet, resten af vandet og olien i.
Rør godt rundt, imens resten af melet tilsættes lidt efter lidt.
Ælt dejen godt, og lad den hæve i ca. 30 minutter.

Pesto:
I en minihakker / foodprocessor kommes alle ingredienserne. Blend godt, og smag til med krydderier og evt. citronsaft.

Rulning:
Rul dejen ud på et mel-drysset bord, så det danner en stor rund “pizzalign” form.
Dej dejen i 8 slices. (Se billede) Fordel en tsk. pesto på hver slice.
Rul nu fra den store ende og mod spidsen. (ligesom du plejer med pølsehorn)

Lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.
Bages ved ca. 180 grader varmluft, i 15-20 minutter..
(Hold øje med den, da der er stor forskel på ovn, og alt efter hvilken type mel du bruger)

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske og glutenfrie pandekager