Pesto-horn

Ingredienser:

Bolledej:
1 pk gær
2,5 dl vand, lunkent
1 tsk salt
50 g majsmel
250 g rismel*
3 spsk. olie
Evt. 2 spsk husk **
Evt. 2 spsk chiafrø **
Evt. 1 tsk sukker, sukrin **

* Du kan også sagtens bruge en anden type mel, f.eks. havremel eller boghvedemel.
** Kan undlades, men jeg brugte alle tre ingredienser i min dej.

Pesto:
Du kan sagtens bruge købepesto hvis du ikke har tid til at lave din egen.
Ellers er denne opskrift lækker.

1 dl soltørrede tomater
1/2 fed hvidløg
1 ds tomatpuré (den lille)
Salt
Peber
1 tsk. citronsaft
Evt. 10 mandler, finthakkede

Fremgangsmåde:

Bolledej:
Halvdelen af det lunkne vand kommes i en røreskål og gæren opløses heri.
Rør salt, husk, chiafrø og sukrin i. Lad det stå og hvile i ca 5 min.
Kom halvdelen af melet, resten af vandet og olien i.
Rør godt rundt, imens resten af melet tilsættes lidt efter lidt.
Ælt dejen godt, og lad den hæve i ca. 30 minutter.

Pesto:
I en minihakker / foodprocessor kommes alle ingredienserne. Blend godt, og smag til med krydderier og evt. citronsaft.

Rulning:
Rul dejen ud på et mel-drysset bord, så det danner en stor rund "pizzalign" form.
Dej dejen i 8 slices. (Se billede) Fordel en tsk. pesto på hver slice.
Rul nu fra den store ende og mod spidsen. (ligesom du plejer med pølsehorn)

Lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.
Bages ved ca. 180 grader varmluft, i 15-20 minutter..
(Hold øje med den, da der er stor forskel på ovn, og alt efter hvilken type mel du bruger)


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!