HUMMUS.

Glutenfrie Kaninbrød

I påskens anledning smed jeg et billede af “Kanin-brød” op. Flere har spurgt om en opskrift. Derfor skal I ikke snydes. Dog skal det lige siges, at det er første gang jeg har lavet dem… De bliver nok pænere, jo flere gange jeg forsøger at lave dem. 😀

Ingredienser:
En pakke gær
4 dl lunkent vand
1 dl olivenolie / kokosolie
1,5 tsk. salt
2 spsk. HUSK / loppefrøskaller
4 dl havremel (GF)
2 dl boghvedemel (GF)*
2 dl blå Finax melmiks (GF / LF) *

*Du kan sagtens bruge andet glutenfrit mel, bare det er finere end havremel. Jeg synes det skaber det bedste resultat.

Ekstra:
Der skal bruges noget til øjne og næse. Jeg har brugt gojibær til øjne og “hjertekrymmel” som næse.
Der kan også bruges rosiner, pinjekerner, krymmel, frysetørrede blåbær, hindbær osv., alt efter hvad du lige har i køkkenskabene.
Rismælk/sojamælk til penslingen.

Fremgangsmåde:
Gæren opløses i det lunkne vand.
Tilsæt olie (hvis du bruger kokosolie, husk at bruge det flydende), salt og HUSK.
Rør det godt sammen, og lad det stå i ca. 10-15 minutter, så loppefrøskallerne begynder at “binde” massen sammen. Tilsæt herefter mel lidt efter lidt.
Ælt dejen godt, og lad det efterhæve i 30 minutter.
Tril bollerne til små ovale kugler. Klip i dejen, således du “klipper” ørerne fri.
De formes nu efter, hvordan du synes dine kaniner skal se ud, enten strittende eller med et lille knæk.
Kun fantasien sætter grænser.
Tilsæt nu øjne og næse. Pensl dem, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HUMMUS.