Vegansk brombæryoghurt

Frugtsalat og vandmelonsmoothie

Jeg kan rigtig godt lide vandmelon, men synes hurtigt at det kan blive en smule kedeligt bare kun at spise den som den er. Derfor har jeg denne gang lavet en vandmelon-smoothie som tilbehør til min frugtsalat.

Vandmelonstammer oprindeligt fra Afrika, men bliver i dag også dyrket. ved Middelhavet.

Vandmelon har et lavt kalorieindhold på kun 34 kcal pr. 100 gram. Hvilket gør at den er god at spise hvis man spiser efter en kalorielet kost. Men et af de vigtigste stoffer, der gør vandmelon til en af sommerens sunde fornøjelser, er lycopen, som er en fedtopløselig planteforbindelse, der giver den røde farve. Lycopen er især kendt fra tomater, men faktisk har vandmelon noget nær det højeste indhold af denne antioxidant, som beskytter mod DNA-skader i forbindelse med at celler bliver udsat for oxidering.

Opskriften giver to store glas smoothie og frugtsalat dertil.

Ingredienser:

Smoothie:
5 dl vandmelon, uden skal
1 dl frosne hindbær eller brombær
En lille håndfuld friske mynteblade
Saften fra ½ lime
Evt. 1 dl sojamælk

Frugtsalat:
2 æbler
10 jordbær
1,5 dl Honningmelon
5-8 valnødder
10 mandler
2 spsk. pinjekerner
1 spsk. jordnødder
1 spsk. chiafrø

Fremgangsmåde:

Smoothie:
I en blender kommes vandmelon, de frosne bær og limesaften. Blendes et par minutter.
Hak myntebladene fint og tilsæt dem. Tilsæt sojamælk hvis du ønsker en mere cremet konsistens.
Blend godt. Smag til med evt. mere limesaft eller evt. lidt sødemiddel.

Serveres straks.

Frugtsalat:
Hak frugterne i mindre tern. Bland dem sammen i en skål, og drys med nødder og frø.
Bland det sammen, og anret i to skåle.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk brombæryoghurt