Kartoffel-tomat-sandwich med sennepsmayonnaise

SNACKS: Choko-orange-knas

Chokolade er meget næringsrig og velsmagende, og den har en opkvikkende og stimulerende virkning. Derfor er det blevet en af de mest populære typer slik i den vestlige verden. Chokoladen kan inddeles i mørk, lys og hvid. Farven bestemmes af indholdet af hhv. kakaotørstof og kakaosmør.
De første, der dyrkede kakao var olmekerne, der boede ved Golfkysten i Mexico. Kakaoen har sandsynligvis været et handelsobjekt, da der er fundet store mængder af sten, jade og andre ting hentet udenfor deres hjemområde.
I små mængder har man set, at mørk chokolade har en gavnlig effekt i forhold til hjertet og kredsløbet. F.eks. kan mørk chokolade og kakao sænke blodtrykket en lille smule (2 – 3 mm Hg) og forbedre kolesteroltallet.
Jeg har lavet disse lynhurtige chokolade-crunch, som er nemme at lave og god til at tilfredsstille den søde tand.
Opskriften giver ca. 5 store eller 10 små chokolade-crunch-stykker.

Ingredienser:

50 g chokolade, mørk

50 g glutenfri cornflakes

Saften fra 1/3 – 1/2 appelsin og lidt skal

Evt. kanel, hvis du f.eks. laver dem til julesnack.

Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen over vandbad.
Knus cornflakesene og bland dem med den smeltede chokolade.
På et skærebræt med bagepapir/folie fordeles chokolade-crunchen i små klatter.
Stil i køleskabet, i nogle timer – gerne natten over – til, at chokoladen er blevet helt fast.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffel-tomat-sandwich med sennepsmayonnaise