Bagt rødt spidskål med sennepsdressing

Glutenfri og vegansk bærkage

Du kender det. Du står og skal bage en lynhurtig kage, som hverken kræver mange ingredienser eller tilberedningstid? Enten fordi:

  • Du har fået pludseligt opstået kage-cravings?
  • Du har glemt at du får gæster om et par timer?
  • Du vil gerne have lidt weekend-kage?
  • Du får bare spontant lyst til at bage kage, men har ikke ret meget tid eller overskud?

Du er ved at gå i panik over ovenstående, men fortvivl ikke. Vi kender alle disse senarier.
Derfor har jeg også valgt at jeg vil dele denne kageopskrift med jer. En lækker, nem og svampet bærkage – som ovenikøbet er både glutenfri og vegansk.

Opskriften giver ca. 6 stykker kage

Ingredienser
120 g glutenfri mel, f.eks. rismel eller boghvedemel
80 g sukker eller sukkererstatning
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker eller -aroma
50 g smørblok (Naturli) eller anden vegansk smør
150 ml plantemælk, f.eks. sojamælk
130 g frosne bær, f.eks. hindbær og blåbær

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen på 180 grader, varmluft
  • Opvarm fedtstof og plantemælk i en kasserolle, og lad det smelte
  • Rør alle ingredienserne (undtagen bær) sammen i en røreskål indtil at du har en ensartet masse
  • Smør en springform (ø: 22-24 cm) med lidt fedtstof (vegansk smør eller olie) og fordel dejen i formen
  • Fordel de frosne bær ovenpå dejen og tryk gerne dem lidt ned i dejen
  • Bages i ca. 40 minutter, stik i kagen for at sikre at den er færdigbagt
  • Lad kagen køle helt af før servering


Serveringsforslag

  • Drys med flormelis, hakkede nødder eller ristede kokosflager
  • Serveres med vegansk flødeskum
  • Serveres med vegansk yoghurt blandet sammen med lidt citronskræl og vaniljepulver

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt rødt spidskål med sennepsdressing