Glutenfrie og veganske jordbær- og brombærsnitter

Kartoffel-tomat-sandwich med sennepsmayonnaise

Tomater er super sunde, og indeholder blandt andet Lycopen, A-vitamin, B-caroten, K-vitamin og C-vitamin. Tomat er en enårig frugt. Blomstringen indledes så snart planten har samlet kraft nok, og den fortsætter helt ind i efteråret. Blomsterne er samlet i små stande, som dannes i bladhjørnerne. De enkelte blomster er gule og regelmæssige. Frugterne er store bær, som først er lysegrønne, men som bliver gule, orangerøde eller røde ved modenhed. Tomater findes i flere udgaver.
Tomater anvendes ofte til fremstilling af ketchup, Chutney, tomatkoncentrat, lasagne, salsa og diverse færdigretter.

Denne gang er de fyld i en lækker Kartoffel-tomat-sandwich med hjemmelavet glutenfrit franskbrød og sennepsmayonnaise.
Opskriften er til én person.

Ingredienser:

SANDWICH:
2 skiver franskbrød
1 tomat
2 kartofler
Spinatblade eller salat
Evt. purløg

SENNEPSMAYONNAISE:
1 spsk. mayonnaise
½-1 tsk. sennep
½-1 tsk. sukrin / sukker
purløg
Evt. 1 spsk. sojayoghurt, neutral

ANDET:
Vaffeljern eller grillpande

Fremgangsmåde:
Mos de kogte kartofler og skær tomaterne i skiver.
I et vaffeljern kommes de to skiver franskbrød i. “Bag” dem i et par minutter til, at de er gyldne og ristede.
Fordel nu halvdelen sennepsmayonnaise på den ene skive franskbrød. Læg spinatblade, tomatskiver og moste kartofler ovenpå. Put nu resten af sennepsmayonnaisen ovenpå, og drys med salt, peber samt purløg.
Læg den anden skive franskbrød ovenpå.

Serveringsforslag:
Serveres f.eks. med hjemmelavede kartoffel-fritter (med enten almindelige kartofler eller sødekartoffel) eller moste ovnbagte rosmarinkartofler til, ellers spises som den er.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrie og veganske jordbær- og brombærsnitter