Vegansk jul: Den perfekte brune sovs

Vegansk jul: brændte mandler & lakridsmandler.

GLÆDELIG 2. SØNDAG I ADVENT!
Vi er nu halvvejs i denne søde juletid mod juleaften, og det 2. lys skal tændes i adventskalenderen. I dagens anledning har jeg valgt, at dele disse uimodståelige brændte mandler. Brændte mandler er en fantastisk julet nøddesnack, som er kendt i mange lande verden over. Brændte mandler blev allerede kendt i 1600-tallet, hvor den ansås som en overklasse-spise, og derfor ikke blev spist af mange. I dag er de brændte mandler fast inventar på diverse julemarkeder, og i mange danske hjem. I hvertfald noget jeg er glad for herhjemme, og sørger for at lave rigeligt af hvert år i december.
Derfor skal I ikke snydes for opskriften på traditionelle brændte mandler og brændte lakridsmandler. Opskriften er nem, og tager ingen tid at lave.
Denne portion giver ca. 50 stk. brændte mandler.

Ingredienser:
100 g mandler
1 dl sukker
1 dl vand
Evt. 1 tsk. lakridspulver

Fremgangsmåde:
I en gryde kommes mandler, sukker, vand og evt. lakridspulver. Tænd komfuret på høj varme, indtil vandet koger, og sukkerlagen begynder at småkoge lidt. Skrue ned på for blusset, og rør rundt i sukkermassen. Lad vandet fordampe helt, således at sukkeret kan begynde at krystalisere. Alt efter komfur kan det tage ca. 10-15 minutter. Sukkeret skal begynde at omfagne mandlerne, og danne en krystalisering omkring.
Sluk for blusset, og fordel mandlerne på et stykke bagepapir.
Skilles ad med to gafler, imens de stadig er varme.
Lad dem køle helt af inden servering.

Velbekomme – og glædelig jul!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk jul: Den perfekte brune sovs