Vegansk frosting med hindbærsmag.

Glutenfrie og veganske jordbær- og brombærsnitter

En (hind)bærsnitte er en tørkage bestående af to plader af mørdej på ca. 3-5 mm tykkelse. Bund- og top er lagt sammen om et tyndt lag marmelade. Oven på toppen dekoreres med  glasur.
Hindbærsnitter kender vi alle til, men denne gang har jeg lavet dem som jordbær- og brombærsnitter.
Ingredienser:

BUNDE:
150 g rismel
100 g boghvedemel eller havremel
100 g plantemargarine
½ banan
80 g sukrin / sukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver

FYLD:
100 g jordbær eller brombær*
75 g sukrin / sukker
1 spsk. vand
1 spsk. kartoffel- / majsmel

*Jeg lavede halv opskrift af hver. Altså en halv portion til jordbærsnitterne, og en halv portion til brombærsnitterne. Du kan selvfølgelig også lave dem som almindelige hindbærsnitter 😉

TOPPING:
Sukrin melis / Flormelis
Lidt vand
Evt. krymmel

Fremgangsmåde:

Banan, plantemargarine og sukrin piskes godt sammen. Gerne i et par minutter, i en røremaskine eller med håndmikser.
Pisk nu de andre ingredienser i. Dejen skal være blød og lidt fast.
Lad dejen stå og hvile ca. 30-35 minuters tid.

Imens laves fyldet.
Bland frosne bær, sukrin og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 8-10 minutter. Oprør majsmelet/kartoffelmelet med 1-2 spsk. vand. Pisk nu det i marmelademassen.
Derefter hældes marmeladen over i et glas / en skål, og stilles på køl, indtil det er helt afkølet og stivnet en smule.

Rul dejen ud på et bord med lidt mel. Udstik eller skær bundene ud i den form du ønsker. (En top, og en bund pr. snitte).

Bundene fordeles på en bageplade med bagepapir.
De bages nu i ca. 8 minutter ved 180 grader. (Hold øje).
De kan godt virke som om de ikke er færdigbagte, men de bliver anderledes i konsistensen, når de er kølet lidt.
Tag nu kagerne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 5 minutters tid.

På halvdelen af bundene fordeles marmeladen. Læg nu “toppen” ovenpå. Dekorer med glasur og evt. krymmel.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk frosting med hindbærsmag.