Glutenfri kerneboller

Vegansk og glutenfri drømmekage

Drømmekagen, som vitterligt får dig til at drømme! 
“Drømmekagen fra Brovst”, “Kokoskage”, “Drømmekage” – kært barn har mange navne. Der findes et hav af opskrifter på drømmekage, og denne gang har jeg lavet en version med “swirl” / marmoreffekt. (Du kan sagtens lave den ensfarvet).
Drømmekagen er fantastisk og har den perfekte balance af sødme, kakao- og kokossmag. Opskriften giver en alm. springform (28cm)

Ingredienser:

Kagen:
200 g æblegrød
2 dl plantemælk*
100 g sukrin gold / farin / sukker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
200 g boghvedemel
100 g. havremel / rismel
Evt. 3 spsk. kakaopulver (hvis du ønsker den mørk)
Evt. 30-50 g mørk chokolade, hakket

*Evt. erstat 1/2 dl plantemælk med appelsinsaft.

Fyld:
2 dl kokosmel eller havregryn
1 dl kokosolie / plantemargarine
2 spsk. kakaopulver
Evt. 1/2 appelsinskal
2 dl sukrin gold / farin / sukker

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Æblegrød, plantemælk, sukrin gold, bagepulver, natron og havremel blandes sammen. Lidt efter lidt røres boghvedemelet i. Ønsker du marmoreringseffekt i din kage, så tag halvdelen af kagedejen fra, før kakaopulveret røres i den anden del.

Dejen skal nu hældes i en bagepapirbeklædt springform.
Hvis du ønsker marmoreringseffekt så puttes 1/3 af den lyse dej i springformen, så et par skefulde mørk oveni den lyse dej, så lys, så mørk osv. indtil du har fordelt dejen i springformen.
Ønsker du chokoladestykker i kagen så tryk små stykker chokolade ned i dejen.
Når det er gjort skal du lave “marmoreringen”. Tag et grillspyd eller enden af en ske eller andet. Rør rundt i dejen, således at det danner et fint mønster.

Dejen bages i ca. 25 minutter.
Fyldet laves når der er ca. 10 minutter igen.
Kokosolie og sukrin gold kommes i en kasserolle. Varmes op ved svag varme.
Når det er smeltet kommes kakao, kokos/havregryn og evt. appelsinskal i. Lad det stå på blusset imens du rører rundt. Sluk og stil gryden til side.
Når de 25 minutter er gået, tages kagen ud, og fyldet fordeles ud over kagen.
Bag i yderligere 5-8 minutter.

Kagen tages ud, og køles af 5-10 minutter før servering.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri kerneboller