Glutenfrie og veganske jordbær- og brombærsnitter
En (hind)bærsnitte er en tørkage bestående af to plader af mørdej på ca. 3-5 mm tykkelse. Bund- og top er lagt sammen om et tyndt lag marmelade. Oven på toppen dekoreres med glasur.
Hindbærsnitter kender vi alle til, men denne gang har jeg lavet dem som jordbær- og brombærsnitter.
Hindbærsnitter kender vi alle til, men denne gang har jeg lavet dem som jordbær- og brombærsnitter.
Ingredienser:
BUNDE:
150 g rismel
100 g boghvedemel eller havremel
100 g plantemargarine
½ banan
80 g sukrin / sukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
FYLD:
100 g jordbær eller brombær*
75 g sukrin / sukker
1 spsk. vand
1 spsk. kartoffel- / majsmel
*Jeg lavede halv opskrift af hver. Altså en halv portion til jordbærsnitterne, og en halv portion til brombærsnitterne. Du kan selvfølgelig også lave dem som almindelige hindbærsnitter ;)
TOPPING:
Sukrin melis / Flormelis
Lidt vand
Evt. krymmel
BUNDE:
150 g rismel
100 g boghvedemel eller havremel
100 g plantemargarine
½ banan
80 g sukrin / sukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
FYLD:
100 g jordbær eller brombær*
75 g sukrin / sukker
1 spsk. vand
1 spsk. kartoffel- / majsmel
*Jeg lavede halv opskrift af hver. Altså en halv portion til jordbærsnitterne, og en halv portion til brombærsnitterne. Du kan selvfølgelig også lave dem som almindelige hindbærsnitter ;)
TOPPING:
Sukrin melis / Flormelis
Lidt vand
Evt. krymmel
Fremgangsmåde:
Banan, plantemargarine og sukrin piskes godt sammen. Gerne i et par minutter, i en røremaskine eller med håndmikser.
Pisk nu de andre ingredienser i. Dejen skal være blød og lidt fast.
Lad dejen stå og hvile ca. 30-35 minuters tid.
Imens laves fyldet.
Bland frosne bær, sukrin og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 8-10 minutter. Oprør majsmelet/kartoffelmelet med 1-2 spsk. vand. Pisk nu det i marmelademassen.
Derefter hældes marmeladen over i et glas / en skål, og stilles på køl, indtil det er helt afkølet og stivnet en smule.
Rul dejen ud på et bord med lidt mel. Udstik eller skær bundene ud i den form du ønsker. (En top, og en bund pr. snitte).
Bundene fordeles på en bageplade med bagepapir.
De bages nu i ca. 8 minutter ved 180 grader. (Hold øje).
De kan godt virke som om de ikke er færdigbagte, men de bliver anderledes i konsistensen, når de er kølet lidt.
Tag nu kagerne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 5 minutters tid.
På halvdelen af bundene fordeles marmeladen. Læg nu "toppen" ovenpå. Dekorer med glasur og evt. krymmel.
Velbekomme - og tak, fordi du læser med!
Banan, plantemargarine og sukrin piskes godt sammen. Gerne i et par minutter, i en røremaskine eller med håndmikser.
Pisk nu de andre ingredienser i. Dejen skal være blød og lidt fast.
Lad dejen stå og hvile ca. 30-35 minuters tid.
Imens laves fyldet.
Bland frosne bær, sukrin og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i 8-10 minutter. Oprør majsmelet/kartoffelmelet med 1-2 spsk. vand. Pisk nu det i marmelademassen.
Derefter hældes marmeladen over i et glas / en skål, og stilles på køl, indtil det er helt afkølet og stivnet en smule.
Rul dejen ud på et bord med lidt mel. Udstik eller skær bundene ud i den form du ønsker. (En top, og en bund pr. snitte).
Bundene fordeles på en bageplade med bagepapir.
De bages nu i ca. 8 minutter ved 180 grader. (Hold øje).
De kan godt virke som om de ikke er færdigbagte, men de bliver anderledes i konsistensen, når de er kølet lidt.
Tag nu kagerne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 5 minutters tid.
På halvdelen af bundene fordeles marmeladen. Læg nu "toppen" ovenpå. Dekorer med glasur og evt. krymmel.
Velbekomme - og tak, fordi du læser med!