"Falafel and chips" - falafler med sødekartoffel fritter

“Det grønne monster”-juice

Jeg bruger tit spinat i f.eks. salater eller juice. Det smager ikke af så meget, i f.eks. salat, men i juice får det en karakteristisk smag.

Spinat er en etårig grøntsag som dyrkes for dens spiselige grønne blade. Spinat dyrkedes allerede for over 2000 år siden i Persien og er derefter blevet bragt til andre verdensdele som kulturplante. Den blev i år 647 bragt til Kina fra Nepal som en gave. Fra disse lejligheder stammer de første kendte kilder, der omtaler spinat. De er skrevet på kinesisk og omtaler spinaten som “persisk urt”.
Spinat har for grøntsager et relativt højt jernindhold.

Opskriften nedenfor er på ca. 1 liter friskpresset juice.
Du kan sagtens halverer opskriften, men et godt tips er at lave den fulde portion, og fryse noget af det ned.

Ingredienser:
1,5 kg Appelsin, skrællet
200 g spinat
150-200 g kirsebær, udstenede
2-3 cm ingefær

Fremgangsmåde:
Det hele køres igennem juiceren. Smag til med ingefær.

Serveres med isterninger til, ellers kan du fryse juicen ned i isterningbakker, og bruge juice-isterningerne i smoothies.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Falafel and chips" - falafler med sødekartoffel fritter