Nem, mættende og glutenfri morgengrød

Smoothies – tre forskellige varianter!

Stort set hver morgen, spiser jeg en mættende smoothie. Jeg har lavet et hav af smoothies igennem de seneste mange år.
Nogle gange skal det gå stærkt, og der bruger jeg hovedsageligt de tre opskrifter jeg har delt nedenfor. De er nemme, enkelte og smager rigtig godt.

Jeg putter banan i stort set alle mine smoothies, fordi jeg synes det mætter og giver en tykkere konsistens.
En banan er det aflange bær, som bæres af bananplanten. I daglig tale betegnes bananen som frugt, men hvis det er rigtigt og botanisk set, er der tale som et bær.
Bananer indeholder ca. 74% vand, 23% kulhydrater, 1% proteiner, 0,5% fedt og 2,6% fibre alt efter modenhed og vækstbetingelser. I en umoden banan er kulhydraterne mest stivelse. I modningsprocessen bliver stivelsen omdannet til sukker; en fuldmoden banan har kun 1–2 % stivelse. Højt sukkerindhold betyder, at bananen har et højere energiindhold end æbler eller appelsiner.

Ingredienser:

ÆBLE-BANAN:

½ banan, frossen
1-2 dl rismælk
½ æble
Evt. kanel

JORDBÆR-BANAN:

½ banan
5-6 jordbær, frosne
1-2 dl sojamælk

ARONIA-LIME:

1 dl aroniabær, frosne
½ lime, saft og skal
1-2 dl sojamælk
½ banan

Fremgangsmåde:
Blend til en ensartede masse, og smag til med evt. lidt sukrin, vanilje eller kanel, hvis dette ønskes.
Mængden af plantemælk, afhænger af hvilken konsistens du ønsker.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem, mættende og glutenfri morgengrød