Granatæble-nicecream

Abrikos Lassi – forfriskende og lækker!

Abrikos er orange stenfrugter fra træet “Prunus armeniaca”, som stammer fra Centralasien. Abrikosen har været kendt i Kina i mere end 4000 år.
Frugterne er saftige, orange-gule stenfrugter, som ligner små ferskener. Frugten indeholder op til 85% vand. Det tynde skind er fløjlsagtigt – nærmest håret – som ferskenens. Smagen er sød og frisk.
Abrikoser kan spises friske, eller de kan anvendes til for eksempel bagværk, smoothies og marmelade. Tørrede abrikoser kan spises som snack. Hvis du ønsker, at spise de tørrede, så gå efter de brune! De orange er desværre fyldt med svovl.

Lige pt. er det sæson for friske abrikoser, og supermarkederne bugner af dem. Det skal udnyttes!
Abrikoser er super sunde, og indeholder blandt andet karoten (kendt fra blandt andet gulerødder), A-vitamin, C-vitamin og Calcium.
Derfor har jeg lavet disse lækre: Abrikos Lassi / smoothies.

Ingredienser:
4 friske abrikoser, uden sten
1-1,5 dl sojamælk, uden sukker
1 banan
Evt. 1/2 tsk. kanel, stødt
Evt. vand

Fremgangsmåde:
Del abrikoserne i to og fjern stenene.
Blend nu alle ingredienserne til en ensartet masse.
Smag til med kanel og juster konsistensen med evt. lidt vand.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Granatæble-nicecream