Vegansk og glutenfri leverpostej

Granatæble-nicecream

Jeg har lavet en vitaminbombe og is i én. Nemlig en nicecream med granatæble og jordbær! Smækfyldt med vitaminer og mætter rigtig godt.
Granatæble også kaldet Punica granatum, er et frugtbærende træ, der bliver omkring 5-8 meter høj. Den læderagtige frugtskal gemmer på kerner indkapslet i rødt, saftigt frugtkød, som holdes på plads af et guligt gitterværk. Man bruger kernerne, eller saften fra de pressede kerner, i madlavning, hvor de tilføjer en frisk, sød og let syrlig smag.
Granatæble er en god kilde til C-vitamin, K-vitamin og folat. Derudover indeholder granatæblekernerne også kostfibre.
Opskriften giver et stort glas nicecream.
Ingredienser:
1 banan, frossen
1 dl granatæblekerner
4-5 jordbær
¼ dl plantemælk*
Evt. lidt vand
Evt. ekstra jordbær og granatæblekerner til pynt.

* Det nemmeste er hvis du fryser bananen i skiver. Det gør det nemmere at blende, og det vil din blender sætte pris på 😉
** Jeg brugte sojamælk, da den er tykkere i det.

Fremgangsmåde:
Den frosne banan blendes med plantemælken.
Tilsæt granatæblekernerne (inkl. saften) samt jordbærrene og blend igen.
Blend til en tyk og ensartet masse.
Hvis du ikke ønsker, at spise den som is med ske, men skal “drikke” den som smoothies så tilsæt lidt vand.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk og glutenfri leverpostej