Spinat paleo/stenalderboller.

Fyldte mexicanske sweetpotatoes.

Jeg havde lyst til mexicansk inspireret mad, men var træt af, at valget altid blev “tortillas”.Jeg gik i tænkeboks og havde et par søde kartofler, der skulle bruges. Det resulterede i fyldte søde kartofler – og opskriften får I selvfølgelig her. Jeg spiste kun en halv sød kartoffel pga fyldet.Tænk over det, når du bruger opskriften.
2 søde kartofler giver 4 halve.

Ingredienser:
2 store søde kartofler
1 karton Levevis-kidneybønner (svarende til ca. en halv dåse)
1 spsk. olie
Salt
Citronsaft
1 lille dåse majs
150 g halverede cherrytomater
Friske krydderurter (Jeg brugte grofthakket basilikum)
1 fed hvidløg (presset)
½ løg (finthakket)
½ tsk chili / cayennepeber
¼ tsk. gurkemeje
¼ tsk. kanel
½ tsk. paprika

Avocadodressing:
1 avocado
½ dl citronsaft
½ dl vand (mere hvis du ønsker en tyndere dressing)
Salt / peber

Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 200 grader.
Halver de søde kartofler, og prik let hul i skrællen med en gaffel.
Lad dem bage i ovnen i ca. 60 minutter.Tag nu kartoflerne ud, og lad dem køle af i 5-10 minutter (SLUK IKKE OVNEN).
Når kartoflerne er kølet lidt, udhules de, således at der er ca. 0,5-1 cm tyk “skal” tilbage.
Kartoflerne skal tilbage i ovnen og bages i ca. 8 minutter.
Imens laves bønnefyldet.
’Kødet’ fra de søde kartofler puttes i en røreskål og moses godt.Her tilsættes de øvrige ingredienser.
Nu tages kartoflerne ud af ovnen og fyldes med bønnefyldet.
Kartoflerne bages i yderligere 20-25 minutter.

Avocadodressingen laves, imens kartoflerne er i ovnen.
Det nemmeste er at putte det hele i en minihakker / blender og lave det til en tynd, men lækker og frisk dressing.

Anret kartoflerne på en tallerken, og fordel avocadodressingen ud over kartoflerne.
Derudover har jeg anrettet med enoki-svampe, salt og friske krydderurter

Tak, fordi du læser med!

Sociale Medier:Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Jeg vil meget gerne følge med i jeres madlavning, så brug endelig hashtagget, så jeg kan se, når I bruger mine opskrifter. Jeg glæder mig til at følge jer. Følg mig her: InstagramFacebook eller Twitter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinat paleo/stenalderboller.