Kanelkage med dalgona kaffeskum

Grøntsagswok m. spicy sauce og likemeat kylling

Har du brugt for inspiration til en grønnere hverdag?

Så er denne grøntsagswok måske et godt bud på en ret, som er fyldt med grøntsager men langt fra er kedelig.

Opskriften indeholder LikeMeat Chicken bites, som er vegansk kyllingalternativ, som giver en rigtig god tekstur og smag til retten. Har du ikke LikeMeat Chicken bites, kan du sagtens erstatte med f.eks. kikærter, bælgfrugter eller andre kødalternativer. Men, når det så er sagt, så synes jeg virkelig at Like Meat Chicken Bites passer HELT PERFEKT til denne ret, så det vil jeg anbefale at du prøver.


Opskriften giver 2-3 store portioner, og ses nedenfor. I bunden af dette indlæg har jeg sat den video ind, som jeg delte på min IGTV i dag. Så du kan både læse teksten step by step, eller se videoen hvordan du laver denne lækre ret.

Ingredienser:
250 g champignoner, i tern
1 lille spidskål, grofthakket
450 g haricot verts, frosne
150 g gulerod, i strimler
1 pakke likemeat chicken bites, frosne *
Salt og peber

Note* – kan erstattes med f.eks. kikærter, andre bælgfrugter eller en anden type kødalternativ

Spicy sauce:
2 fed hvidløg, presset
2 cm ingefær, hakket
3 spsk. sukrin gold eller brun farin
1-2 spsk. kartoffelmel
2 dl vand
2-4 spsk. sojasauce, glutenfri
2-3 spsk. sød chilisauce

Topping og tilbehør:
Kogte ris, jeg bruger brune ris som koges med karry
1/4 blomkålshoved, frisk, i skiver
4 radiser, i skiver
1 chili, rød, i skiver
Cashewnødder, hakkede
Chiliflager
Friske krydderurter, f.eks. persille, korriander eller din favorit

Fremgangsmåde:

  • Varm en wokgryde op – du skal tilsætte én type grøntsag ad gangen og stege i et par minutter inden du tilsætter en ny grøntsag
  • Den første grøntsag der skal tilsættes i wokken er champignoner
  • Tilsæt herefter den hakkede spidskål
  • Tilsæt frosne haricots verts
  • Tilsæt gulerødder og lad det hele simre i 5 minutter
  • Tilsæt Like Meat Chicken Bites og lad det simre i yderligere 5-10 minutter

  • Bland dressingen ved at røre hakkede ingefær, presset hvidløg, sukrin gold/farin, kartoffelmel, vand, sojasauce og sød chilisauce godt rundt (pisk det gerne for at undgå klumper fra kartoffelmelet)
  • Smag saucen til før du hælder den over grøntsagerne
  • Kværn grøntsagerne med salt og peber
  • Lad det simre yderligere, da saucen gerne skal tykne godt
  • Anret og dekorér med skiveskåret blomkål, radisser og chili
  • Drys med hakkede cashewnødder og chiliflager over
  • Anret med friske krydderurter

Velbekomme – og tak, fordi du følger med.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelkage med dalgona kaffeskum