Spidskålssalat med falafler

Appelsinrisengrød m. ristede kokosflager og blåbær

“Deeeeet er risengrød! (smask, smask, smask), der gør næsen rød (smask, smask, smask), og kanel blir strøed, det gør skorpen sprød. Grød skal være blød og ikke tøøøøør”.

I dag er det den 24. november, og der er 1 måned til juleaften.
Det skal fejres med en lækker og yderstvelsmagende mælkefri risengrød med et twist af appelsin, drysset med kanelsukker, ristede kokosflager og friske blåbær.
Derfor skal I da ikke snydes for opskriften.

Opskriften giver ca. 3-4 portioner risengrød med tilbehør.

Ingredienser:
4 portioner risengrød (opskrift findes her)
1 lille øko appelsin, saften herfra
100 g friske blåbær
1 dl kokosflager
Kanelsukker

Fremgangsmåde:

  • Kom kokosflagerne på en bageplade og rist dem i ovnen ved ca. 150 grader indtil de er gyldne
  • Sæt kokosflagerne til afkøling
  • Pres appelsinen i en lille skål og evt. riv lidt appelsinskræl heri også
  • Den færdiglavede risengrød smages til med appelsinsaft og -skræl. Jeg kan rigtig godt lide en kraftig smag af appelsin, men du kan selv justere smagen ved at komme appelsinsaften i løbende
  • Anret risengrøden i 4 skåle, og dekorér med kanelsukker, ristede kokosflager, friske blåbær og evt. appelsinskiver

TIP: Grøden kan både serveres varm og kold.
Serverer du den kold, kan det være fordelagtigt at røre den kolde grød op med ca. 1 dl kold mandelmælk. Det gør den mere cremet.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spidskålssalat med falafler