Blomkålssalat med oste-chili-dressing

Pandestegte karrynudler med grøntsager

Blomkål, åååh, kære blomkål… Endnu en smagfuld opskrift med med blomkål og alverdens grøntsager. Blomkål er i sæson fra juni til november måned, og derfor elsker jeg at eksperimentere med denne klassiske grøntsag om sommer og efteråret. Så kære følgere er I klar på flere opskrifter med blomkål de næste par måneder?

Hele opskriften indeholder rigtig mange kostfibre; hele 36 g, hvilket er ret meget da de daglige anbefalinger for kostfibre ligger på minimum 25 til 35 gram kostfibre dagligt. Det er altså ret nemt at få mange kostfibre ved at spise en masse grøntsager og cerealier (ris- og kornprodukter). Når man spiser mange kostfibre, hvilket man gør på en plantebaseret kost, er det derfor også supervigtigt at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen. Det er dog vigtigt at sige, at vi endelig ikke skal være bange for kostfibre, tvært imod, kostfibrer er nemlig vigtige for en sund fordøjelse og kan være gavnlige for forebyggelse af en lang række livsstilsygdomme. Så nyd denne spicy grøntsagsret med god samvittighed og skyld ned med et glas vand eller to.

Opskriften giver ca. 3-4 portioner.

Ingredienser:

180 g risnudler
2 tsk. chiliflager
1 dl sød chilisauce
2 spsk. karry
3 spsk. olivenolie
1 dl mandler
200 g blomkålsris (revet blomkål)
150-200 g edamamebønner
250 g cherrytomater, halve
125 g radiser, skiveskåret
60 g kruspersille, kun bladene
Evt. shiracha eller tabasco
Salt
Peber

Fremgangsmåde:

  • I en gryde med kogende vand kommes risnudlerne, kog ganske få minutter
  • Sigt vandet fra og stil til side
  • Find en pande eller wok frem, og kom chiliflager, sød chilisauce, karry og olie på panden
  • Steg krydderierne i et par minutter og tilsæt risnudlerne, mandler, blomkålsris og edamamebønner og steg i yderligere 5 minutter
  • Tilsæt cherrytomater, radiser samt kruspersille og steg et par minutter
  • Smag til med yderligere krydderier, shiracha el. tabasco samt salt og peber
  • Serveres straks

Velbekomme – og tak, fordi du læser med

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkålssalat med oste-chili-dressing