Vegansk jul: Delikate frikadeller

Vegansk jul: Rå rødkålssalat

Rødkål er en grøntsag som bruges ekstra meget omkring juletid.
Den mørkelilla grøntsag er en grov grøntsag som derfor indeholder kostfibre. Derudover indeholder rødkålshovedet A-, B- og C-vitamin samt betacaroten og kalium.
Første gang opskriften på denne jule-spise blev delt var i Fru Constantins Husholdnings- og kogebog tilbage i 1902 og har været fast inventar på de fleste anretningsfade når julemaden serveres i de danske hjem.
Opskriften på denne rå rødkålssalat giver ca. 4-5 portioner.

Ingredienser:
½ rødkålshoved
1 dl cashewnødder
6-10 soltørrede tomater
Ca 10. skiver råsyltede rødløg*
Evt. 2 spsk. olie
Evt. 4 spsk. appelsinsaft

*Kan også erstattes med almindelige løg, men de råsyltede rødløg giver et godt twist.

Fremgangsmåde:
Hak rødkålen, cashewnødder, soltørrede tomater og de råsyltede rødløg i mindre stykker og kom det hele i en skål.
Bland olie og appelsinssaft sammen og hæld det over salaten, hvis dette ønskes.

Serveringsforslag:
Serveres gerne sammen med delikate frikadeller, hjemmelavet rødkål, råsyltede rødløg, kogte kartofler, brunede kartofler, brun sovs og æbler med gelé.

Velbekomme – og glædelig jul.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk jul: Delikate frikadeller