Vegansk jul: Rødkål

Vegansk jul: Delikate frikadeller

Frikadeller er en af danskernes yndlingsretter, og kan laves i mange udgaver.
Ordet frikadeller kommer fra det intalienske “frittatella”.
Da jeg begyndte som veganer, var en af de mest savnede retter frikadeller. Derfor gik jeg i gang med at eksperimentere, og har bikset denne opskrift sammen på nogle meget delikate dunser. Dunserne er lavet på ris, og en masse skønne krydderier.
Opskriften giver ca. 8 dunser.

Ingredienser:
3 dl ris, kogte
1 håndfuld koriander, friske*
2-4 stk. soltørrede tomater
1 spsk. karry
2 spsk. sojasauce
1 tsk. hvidløgspulver
1 løg
2 store spsk. mel**
2 spsk. sojamælk eller anden plantemælk
Salt
Peber
Evt. lidt chili

* Du kan også bruge andre friske krydderurter.
** Jeg brugte glutenfri havremel

Fremgangsmåde:
I en røreskål kommes de kogte ris, karry, sojasauce, hvidløgspulver og evt. lidt chili.
Hak de soltørrede tomater, løg og korriander fint og kom dem op i skålen.
Tilsæt mel og sojamælk og rør rigtig godt i dejen.
Smag til med ekstra krydderier, så de bliver som du godt kan lide. (Ekstra krydderet eller ej) 
Tænd for en pande og kom lidt kokosolie på, og lad panden blive varm.
Form dunserne og steg dem ca. 4-5 minutter på hver side. Vend gerne flere gange undervejs.

Serveringstips:
Serveres gerne sammen med hjemmelavet rødkål, råsyltede rødløg, kogte kartofler, brunede kartofler , rå rødkålssalat, brun sovs og æbler med gelé.

Velbekomme – og glædelig jul!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk jul: Rødkål