Vegansk jul: Rå rødkålssalat

Rødkål er en grøntsag som bruges ekstra meget omkring juletid.
Den mørkelilla grøntsag er en grov grøntsag som derfor indeholder kostfibre. Derudover indeholder rødkålshovedet A-, B- og C-vitamin samt betacaroten og kalium.
Første gang opskriften på denne jule-spise blev delt var i Fru Constantins Husholdnings- og kogebog tilbage i 1902 og har været fast inventar på de fleste anretningsfade når julemaden serveres i de danske hjem.
Opskriften på denne rå rødkålssalat giver ca. 4-5 portioner.

Ingredienser:
½ rødkålshoved
1 dl cashewnødder
6-10 soltørrede tomater
Ca 10. skiver råsyltede rødløg*
Evt. 2 spsk. olie
Evt. 4 spsk. appelsinsaft

*Kan også erstattes med almindelige løg, men de råsyltede rødløg giver et godt twist.

Fremgangsmåde:
Hak rødkålen, cashewnødder, soltørrede tomater og de råsyltede rødløg i mindre stykker og kom det hele i en skål.
Bland olie og appelsinssaft sammen og hæld det over salaten, hvis dette ønskes.


Serveringsforslag:
Serveres gerne sammen med delikate frikadeller, hjemmelavet rødkål, råsyltede rødløg, kogte kartofler, brunede kartofler, brun sovs og æbler med gelé.


Velbekomme - og glædelig jul.