Glutenfrie og veganske kammerjunkere.

Ezme – spicy tomatsalat.

Denne gang dykker jeg ned i det tyrkiske køkken, og har lavet denne smags- og powerfulde tomatsalat.

Når man rejser til f.eks. Grækenland eller Tyrkiet støder man på begrebet “meze” på stort set alle restauranter.
En meze indeholder normalt animalske produkter, men nogle restauranter laver den vegetarisk, og det er en servering af forskellige små retter som f.eks. Hummus, aubergine salat, tzatziki og andre grøntsager.

Der er både varme og kolde retter. En af de kolde retter kunne være hjemmebagt brød med ezme.
Ezme er en meget typisk tyrkisk salsa-lignende salat, som er lavet af tomater og peberfrugt. Den serveres meget ofte på tyrkiske restauranter.

Den serveres fitnhakket og koldt, hvilket giver en sprød og forfriskende smag..

Opskriften giver ezme til ca. 2-4 portioner.

Ingredienser:
3 tomater
1 grøn peber
1 rød peber
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 spsk. tomatpuré
1/2-1 tsk. chilipulver eller frisk chili
Salt
Peber
Persille

Fremgangsmåde:
I en foodprocessor kommes løg, hvidløg, peberfrugter og tomat.
Hvis du ikke har en foodprocessor, så hak det med en kokkekniv. Det skal hakkes meget fint.
Rør tomatpuré, olie, chili, salt, peber og hakkede persille sammen.
Rør tomat-saucen sammen med de finthakkede grøntsager.
Smag til med evt. citronsaft og krydderier.

Spises straks ellers lad ezmen stå på køl i et par timer, så den får lov at trække og bliver ekstra stærk.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrie og veganske kammerjunkere.