Avocado-pesto kartofler
Pesto spises rigtig tit sammen med pasta, kiks eller brød, men det serveres også sammen med salatretter.
Oprindeligt indeholdt saucen slet ikke den karakteristiske basilikum, i stedet var ost og olivenolie hovedingredienserne.
Jeg spiser rigtig meget pesto, og derfor prøver jeg hele tiden at lave forskellige udgaver for at variere. Denne gang har jeg lavet avocado-pesto kartofler og opskriften finder du nedenfor.
Ingredienser:
PESTO:
2 håndfulde basilikum
1 håndfuld persille
1 avocado, ekstra moden
1-2 fed hvidløg
Salt
Peber
2 dl olivenolie
1 lime (saft og skal)
1/2-3/4 dl pinjekerner
Evt. 1 dl vegansk parmesanost (denne)
ØVRIGT:
Kartofler
Evt. chiliflager
Evt. salt
Evt. friske krydderurter (f.eks. rosmarin, rødskovsyre eller rosmarin)
Fremgangsmåde:
PESTO:
I en minihakker/foodprocessor kommes basilikum, persille, avocado, limesaft og skal, hvidløg samt 1 dl olie og blendes godt. Tilsæt herefter lidt efter lidt de øvrige ingredienser imens der stadig blendes. Smag til.
ØVRIGT:
Kartoflerne koges og afkøles let. Vend kartoflerne i pesto’en og anret. Drys evt. med salt og chiliflager.
Serveringstips:
Serveres som tilbehør til noget lækkert mad, eller som fyld i denne kartoffelburger.
Velbekomme – og tak, fordi du læser med!
Ingen kommentarer endnu