Ispinde med figner og chokolade.

Avocado-pesto kartofler

Pesto er en italiensk dressing/dip som oprindeligt er lavet af basilikum, hvidløg, pinjekerner, olivenolie, parmesanost og salt.
Pesto spises rigtig tit sammen med pasta, kiks eller brød, men det serveres også sammen med salatretter.
Oprindeligt indeholdt saucen slet ikke den karakteristiske basilikum, i stedet var ost og olivenolie hovedingredienserne.
Jeg spiser rigtig meget pesto, og derfor prøver jeg hele tiden at lave forskellige udgaver for at variere. Denne gang har jeg lavet avocado-pesto kartofler og opskriften finder du nedenfor.

Ingredienser:

PESTO: 
2 håndfulde basilikum
1 håndfuld persille
1 avocado, ekstra moden
1-2 fed hvidløg
Salt
Peber
2 dl olivenolie
1 lime (saft og skal)
1/2-3/4 dl pinjekerner
Evt. 1 dl vegansk parmesanost (denne)

ØVRIGT:
Kartofler
Evt. chiliflager
Evt. salt
Evt. friske krydderurter (f.eks. rosmarin, rødskovsyre eller rosmarin)

Fremgangsmåde:

PESTO:
I en minihakker/foodprocessor kommes basilikum, persille, avocado, limesaft og skal, hvidløg samt 1 dl olie og blendes godt. Tilsæt herefter lidt efter lidt de øvrige ingredienser imens der stadig blendes. Smag til.

ØVRIGT:
Kartoflerne koges og afkøles let. Vend kartoflerne i pesto’en og anret. Drys evt. med salt og chiliflager.

Serveringstips:
Serveres som tilbehør til noget lækkert mad, eller som fyld i denne kartoffelburger.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ispinde med figner og chokolade.