Koldskålschiagrød

Veganske gulerodsboller

Her er opskriften på fantastiske gulerodsboller. Bollerne er super sunde, og indeholder vigtige vitaminer.

Gulerod er en meget udbredt grøntsagsafgrøde i det meste af verden. Oprindelig var gulerødderne lillafarvede, hvide og grønne, da man startede med at forædle guleroden i Centralasien. De orangefarvede sorter blev først almindelige i løbet af det 19. århundrede.

Gulerodens orange farve skyldes det store indhold af stoffet betacaroten, der i kroppen omdannes til A-vitamin. Derudover indeholder de blandt andet K-, C- og E-vitaminer samt Kalium, Calcium og magnesium.

Opskriften giver ca. 10 boller.

Ingredienser:

1 pk. gær
3,5 dl lunkent vand
2 tsk. salt
2 spsk. HUSK / loppefrøskaller
1 dl broccolisaft*
50 g gulerod, rå og revet
400-450 g urtekram universal mel**
Evt. 1 dl solsikkekerner

* Kan også erstattes af f.eks. gulerodssaft eller anden grøntsagsjuice.
**Anden glutenfri mel kan også bruges. F.eks. havremel, boghvede eller majsmel.

Pensling:
1 spsk. planteyoghurt og 2 spsk. vand
eller 2 spsk. plantemælk.

Fremgangsmåde:
I en skål med lunkent vand opløses gæren. Tilsæt HUSK og lad det stå i et par minutter.
Tilsæt nu de øvrige ingredienser og gør godt rundt.
Lad dejen hæve i ca. 30-40 min.

Form bollerne, og lad dem efterhæve i yderligere 15 min.
Pensl med planteyoghurt eller -mælk.
Bages i ovnen i ca. 30-40 min ved 180 grader varmluft.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

8 kommentarer

  • Hej Louise. Det er sådan, at loppefrøsskaller kan gøre brødet mere luftigt. Det er super godt i GF-bagning, fordi det ellers godt kan virke ret tungt i konsistensen. Det er ligegyldigt om det er HUSK-mærket, eller om det er et andet mærke. Så længe det bare er loppefrøsskaller. Jeg har både haft succes med den gule HUSK, og med billige mærker loppefrøsskaller.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise. Det er sådan, at loppefrøsskaller kan gøre brødet mere luftigt. Det er super godt i GF-bagning, fordi det ellers godt kan virke ret tungt i konsistensen. Det er ligegyldigt om det er HUSK-mærket, eller om det er et andet mærke. Så længe det bare er loppefrøsskaller. Jeg har både haft succes med den gule HUSK, og med billige mærker loppefrøsskaller.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise. Det er sådan, at loppefrøsskaller kan gøre brødet mere luftigt. Det er super godt i GF-bagning, fordi det ellers godt kan virke ret tungt i konsistensen. Det er ligegyldigt om det er HUSK-mærket, eller om det er et andet mærke. Så længe det bare er loppefrøsskaller. Jeg har både haft succes med den gule HUSK, og med billige mærker loppefrøsskaller.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise. Det er sådan, at loppefrøsskaller kan gøre brødet mere luftigt. Det er super godt i GF-bagning, fordi det ellers godt kan virke ret tungt i konsistensen. Det er ligegyldigt om det er HUSK-mærket, eller om det er et andet mærke. Så længe det bare er loppefrøsskaller. Jeg har både haft succes med den gule HUSK, og med billige mærker loppefrøsskaller.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Super lækker opskrift! Hvorfor er det der tit skal loppefrøskaller i glutenfri brød? Hvad gør det? Og SKAL det være HUSK eller bare loppefrøskaller?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Super lækker opskrift! Hvorfor er det der tit skal loppefrøskaller i glutenfri brød? Hvad gør det? Og SKAL det være HUSK eller bare loppefrøskaller?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Super lækker opskrift! Hvorfor er det der tit skal loppefrøskaller i glutenfri brød? Hvad gør det? Og SKAL det være HUSK eller bare loppefrøskaller?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Super lækker opskrift! Hvorfor er det der tit skal loppefrøskaller i glutenfri brød? Hvad gør det? Og SKAL det være HUSK eller bare loppefrøskaller?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldskålschiagrød