Grøn salat med mormordressing

Overnight-grød med peanutbutter

Når det gælder morgenmad kan jeg rigtig godt lide at variere lidt. Men en bestemt type morgenmad vender jeg ofte tilbage til – overnight-grød. Denne opskrift er en peanutbutter-variant.

Denne grød indeholder havregryn som hovedingrediens. Havregryn kom på markedet i år 1900, hvor man begyndte at valse dem, og havregrøden blev en populær spise som morgenmad. Førhen var havregryn kendt som hestefoder.

Havregryn mætter rigtig godt, da de indeholder kostfibre. Kostfiber er rigtig godt for fordøjelsen. Fiberrig kost er også godt for helbredet og er med til at forebygge en række livsstilssygdomme, fx holder kostfiber dit blodsukker mere stabilt. Derudover indeholder havregryn et lavt indhold af fedt, og ikke tilsat sukker. Indeholder også mange vitaminer og mineraler. Heriblandt B-vitaminer, kalium, calcium, magnesium, fosfat og jern. Derfor er havregryn et godt morgenmadsprodukt.

Opskriften giver 1 portion.

Ingredienser:

1,5 dl plantemælk*
2 spsk. peanutbutter
1 spsk. sirup/sødemiddel
1 dl havregryn
1-2 spsk. chiafrø

* Eller 1 dl plantemælk og ½ dl vand/yoghurt

Topping:
Top med din yndlingstopping. Jeg har brugt følgende topping: Peanutbutter, vandmelon, banan, hasselnødder, kakaonibs og avocado.

Fremgangsmåde:

I en skål eller henkogningsglas kommes plantemælk og peanutbutter. Rør det godt rundt. Tilsæt chiafrø, sirup/sødemiddel og havregrynene, og rør det rundt. Kom låg eller folie henover, og lad det stå i køleskabet til dagen efter.

Anret grøden med det ønskede topping før servering.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn salat med mormordressing