Glutenfri kanel-kardemomme-æble-grød.
Frøkapslerne tørres og de få, store frø anvendes enten hele eller malede. Krydderiet er vigtigt i det indiske køkken (og i det asiatiske) og udgør i malet hovedingrediensen i karry. Derudover bruges kardemomme også tit som ingrediens i julebag og i chai-te.
Kardemomme er især afslappende, hjælper mod oppustethed, hjælper til fordøjelsen og indeholder mange gode vitaminer og mineraler. Kardemomme er en god kilde til mineraler som kalium, calcium og magnesium. Kalium er en vigtig komponent for celle- og kropsvæsker, der hjælper med at kontrollere hjertefrekvens og blodtryk.
Derudover er det også en glimrende kilde til jern og mangan. Jern er nødvendig for dannelsen af røde blodlegemer og den cellulære metabolisme. Mangan er en hjælper enzymet superoxiddismutase, som beskytter mod frie radikaler.
Kort sagt, er denne glutenfrie grød en rigtig god start på dagen, og giver kroppen nogle af de vigtigste vitaminer og mineraler.
Opskriften er svarende til ca. 2 portioner eller én stor.
Ingredienser:
2 dl glutenfri havregryn*
Evt. 1/2 dl chiafrø
Evt. 2-3 spsk. loppefrøskaller
4-4,5 dl vand
1 spsk. kardemomme
2 spsk. kanel
1/2 æble, i tern
* Evt. en kombination af boghvedegryn, hirseflager og havregryn.
Forslag til topping:
Banan
Æble
Kakaonibs
Vaniljepulver
Fremgangsmåde:
I en gryde kommes havregryn (eller blandingen), vand og æbletern.
Lad det småkoge i nogle minutter og tilsæt nu loppefrøskaller, krydderier og chiafrø.
Tag det af blusset og serveres i skåle og anret med f.eks. skiveskåret banan, frisk æble og lidt kakaonibs.
Ingen kommentarer endnu