Sommersalat med asparges og granatæble.

Henrivende oliventapenade

Oliven er i sin oprindelige vilde form, et lille stedsegrønt træ med en uregelmæssig krone, kroget stamme og grene.
Skuddene er tornede de første år. Oliventræer vokser ret langsomt, men det kan blive over 1000 år gammelt.
Oliven er en plantefamilie med ca. 24 slægter og 900 arter udbredt på det meste af jorden, især i Asien.
Oliven indeholder sunde fedtsyrer, kalk, kostfibre og A-vitamin.
Opskriften giver en stor portion oliventapenade! (Men den ryger meget hurtigt, pga. den lækre smag).

Ingredienser:
Ca. 500 g sorte oliven, udstenede
2-3 fed hvidløg, presset
Ca. 1 dl olie
½ tsk. timian eller oregano
Salt
Peber
Evt. 1 spsk. Kapers (valgfri)

Fremgangsmåde:
I en blender kommes hvidløg, timian, halvdelen af de sorte oliven og olien.
Blend til en cremet konsistens. Kom nu resten af ingredienserne i, og smag til.

Serveringsforslag:
Serveres som tapas, f.eks. sammen med brød og grøntsagsstænger.
Serveres som spread i sandwich eller på rugbrød.
Serveres som dip til salater.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat med asparges og granatæble.