Veganske fiskepinde

Sommersalat med asparges og granatæble.

Asparges er en flerårig urt med en busket vækst. Asparges kan være grønne eller hvide. Blomstringen sker i juni-juli, hvor man finder de stilkede og hængende blomster ved grenvinklerne. De enkelte blomster kan være tvekønnede eller enkønnede. Hanblomster er en smule større end hunblomster. Begge slags er 6-tallige med gulgrønne blosterblade. Bærrene er lakrøde.
Asparges har et kostfiberindhold på 1,8 gram pr. 100 gram.  Asparges har et højt indhold af B-vitamin, folat og af mineralet kalium. Denne salat er ekstrem lækker til varme sommerdage, som frokost eller tilbehør til grillmaden.
Denne opskrifter giver ca. 2-3 portioner.

Ingredienser:
Ca. 200 g grønkål eller salat
1 granatæble (Ca. 1-2 dl kerner)
1 bundt asparges
3-4 forårsløg
3-5 paranødder eller 10 mandler, hakket

Dressing: 
3 spsk. sojasauce / tamari
2 spsk. sirup / sukker
4-5 spsk. olie
0,5-1 tsk. chili
Salt
Peber

Fremgangsmåde:
Aspargesene skæres i mundrette stykker og kommes i en gryde med kogende vand. Jeg plejer kun at lade dem småkoge i et par minutter. Kan godt lide at de er aldente. Men afhænger selvfølgelig af hvordan du kan lide dem.

I en skål kommes grønkål, asparges, granatæblekerne og fintsnittede forårsløg.
Dressingen piskes godt sammen, og hældes udover salaten.
Rør rundt, drys med hakkede nødder og den er klar til servering.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske fiskepinde