Asiatisk nudelsalat

Edamame- og ærtedip

Denne smagsfulde, lækre og sunde dip er lavet med edamamebønner og ærter. Den er nem at lave, og kan bruges til mange ting. Blandt andet som dressing i wraps, pita og toast eller som dip til f.eks. grøntsagsstænger.
Ærter er små, sprøde, saftige og har en sødlig smag. De er en af de få grøntsager, som de fleste børn elsker. Ærter er sunde og har et relativt højt energiindhold, som stammer fra protein og kulhydrat. Desuden indeholder de masser af kostfibre, vitaminer og mineraler. Denne dip giver en ordentlig portion dip, så der både er til aftensmaden og frokosten dagen efter.

Ingredienser:
1,5 dl edamamebønner*
2,5 dl ærter*
2 fed hvidløg
1/2-1 dl olie
1 dl sojayoghurt
Salt
Peber
Evt. chiliflager / cayennepeber
Evt. lidt revet ingefær
Evt. citronsaft

*Jeg bruger dem fra frost og edamamebønner som er pillet.

Fremgangsmåde:
Ærter og edamamebønner tøes op – eller overhældes med kogende vand.
Sigt vandet fra, og kom ærterne/bønnerne op i en blender.
Tilsæt olie, hvidløg, og krydderurter. Blend til en ensartet masse. Tilsæt nu sojayoghurten og blend igen. Hvis du ønsker en mere cremet konsistens så tilsæt lidt ekstra yoghurt og olie.
Smag til med krydderurter, krydderier og evt. ingefær og citronsaft.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk nudelsalat