Sommersalat med asparges og granatæble.

Asparges er en flerårig urt med en busket vækst. Asparges kan være grønne eller hvide. Blomstringen sker i juni-juli, hvor man finder de stilkede og hængende blomster ved grenvinklerne. De enkelte blomster kan være tvekønnede eller enkønnede. Hanblomster er en smule større end hunblomster. Begge slags er 6-tallige med gulgrønne blosterblade. Bærrene er lakrøde.
Asparges har et kostfiberindhold på 1,8 gram pr. 100 gram.  Asparges har et højt indhold af B-vitamin, folat og af mineralet kalium. Denne salat er ekstrem lækker til varme sommerdage, som frokost eller tilbehør til grillmaden.
Denne opskrifter giver ca. 2-3 portioner.


Ingredienser:
Ca. 200 g grønkål eller salat
1 granatæble (Ca. 1-2 dl kerner)
1 bundt asparges
3-4 forårsløg
3-5 paranødder eller 10 mandler, hakket

Dressing: 
3 spsk. sojasauce / tamari
2 spsk. sirup / sukker
4-5 spsk. olie
0,5-1 tsk. chili
Salt
Peber

Fremgangsmåde:
Aspargesene skæres i mundrette stykker og kommes i en gryde med kogende vand. Jeg plejer kun at lade dem småkoge i et par minutter. Kan godt lide at de er aldente. Men afhænger selvfølgelig af hvordan du kan lide dem.

I en skål kommes grønkål, asparges, granatæblekerne og fintsnittede forårsløg.
Dressingen piskes godt sammen, og hældes udover salaten.
Rør rundt, drys med hakkede nødder og den er klar til servering.

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!