Glutenfrie og veganske hveder

Barbecue auberginer

Aubergine er en høj plante som kan blive helt op til 1,5 meter, og der findes mange varianter. De typiske auberginer vi kender her i Danmark, er aflange eller ægformede, og violette i farven. Aubergine tilhører samme familie som kartoffel og tomat, og den stammer oprindelig fra Sydøstasien. Auberginerne – og især skrællen – indeholder en masse vandopløselige fibre, som styrker din tarmflora. Det bedste ved skrællen er dog antocyaninen nasunin, som beskytter celler i dit hjernevæv samt forebygger åreforkalkning. Nasunin virker også antiinflammatorisk. Derudover indeholder aubergine blandt andet folat, c-vitamin, b-vitamin og kalium. De er super sunde, så det er bare at spise løs.
Opskriver giver to halve auberginer.

Ingredienser:
1 stor aubergine

Barbecue-marinade:
1 dl ketchup
2 spsk flydende røg*
1,5 tsk kanel
Evt. ½ tsk paprika
Evt. ¼ chilipulver
3-4 spsk. olie
Salt og peber

*Jeg bruger denne, som kan købes i blandt andet Meny.

Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne til marinaden sammen, og smag til med evt. mere kanel samt salt og peber.
Del auberginen over på langs, og skær firkantet tern i auberginekødet.
Fordel marinaden over auberginen, og lad det komme godt ned imellem de snittede tern.
Bages i ovnen ved 180 grader, varmluft, i 10 minutter med sølvpapir over, herefter fjernes sølvpapiret og de bages i yderligere 15-20 minutter. Jeg plejer at give dem grill de sidste 3-5 minutter. Hold øje med dem imens!

Obs:
De kan også grilles 🙂

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrie og veganske hveder