Barbecue auberginer

Aubergine er en høj plante som kan blive helt op til 1,5 meter, og der findes mange varianter. De typiske auberginer vi kender her i Danmark, er aflange eller ægformede, og violette i farven. Aubergine tilhører samme familie som kartoffel og tomat, og den stammer oprindelig fra Sydøstasien. Auberginerne - og især skrællen - indeholder en masse vandopløselige fibre, som styrker din tarmflora. Det bedste ved skrællen er dog antocyaninen nasunin, som beskytter celler i dit hjernevæv samt forebygger åreforkalkning. Nasunin virker også antiinflammatorisk. Derudover indeholder aubergine blandt andet folat, c-vitamin, b-vitamin og kalium. De er super sunde, så det er bare at spise løs.
Opskriver giver to halve auberginer.


Ingredienser:
1 stor aubergine

Barbecue-marinade:
1 dl ketchup
2 spsk flydende røg*
1,5 tsk kanel
Evt. ½ tsk paprika
Evt. ¼ chilipulver
3-4 spsk. olie
Salt og peber

*Jeg bruger denne, som kan købes i blandt andet Meny.


Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne til marinaden sammen, og smag til med evt. mere kanel samt salt og peber.
Del auberginen over på langs, og skær firkantet tern i auberginekødet.
Fordel marinaden over auberginen, og lad det komme godt ned imellem de snittede tern.
Bages i ovnen ved 180 grader, varmluft, i 10 minutter med sølvpapir over, herefter fjernes sølvpapiret og de bages i yderligere 15-20 minutter. Jeg plejer at give dem grill de sidste 3-5 minutter. Hold øje med dem imens!


Obs:
De kan også grilles :)

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!