Avokado-lime is.

“Gammeldaws” kartoffelsalat i nyfortolkning!

Når man siger kartoffelsalat siger man også “mormormad”. Kartoffelsalat er traditionel salat, som er vendt i en fed mayonnaise dressing med eller uden karry. Den smager fantastisk, men er ikke en synderlig sund spise. Der er dog alternativer, der gør at du kan nyde en lækker kartoffelsalat med god samvittighed.
Opskriften finder du nedenfor, og giver en stor portion kartoffelsalat til ca. 3 personer.
Ingredienser:

GRØNTSAGER:
(Dette er det jeg har puttet i min version af den nye fortolkning af den traditionale kartoffelsalat. Der kan undlades ingredienser og tilføjes flere ting. Det kan man gøre som man vil.)

500-600 g. kartofler (gerne nye danske)
⅓ agurk
4-5 champignoner
10 snack-ærter
½ peberfrugt, rød
½ peberfrugt, gul/orange
1 løg

Andre forslag til fyld:
Evt. edamammebønner
Evt. tomater/cherrytomater
Evt. ærter
Evt. Purløg
Evt. Syltede agurker

TILBEHØR:
Evt. sandwichbrød
Evt. græskarkerner
Evt. mandler
Evt. salt

DRESSING:
2,5 store spsk. iMat fraiche*
1 spsk. sennep
½-1 tsk. sukker
1 spsk. sojamælk
1-2 tsk. karry
Salt
Peber

* iMat Fraiche (Oatly), er en vegansk (dog ikke glutenfri) version af creme fraiche. Det købes i Kvickly, Irma og SuperBrugsen.
Der findes rigtig mange forskellige veganske og mælkefrie yoghurter efterhånden.
Hvis du skal lave den 100% glutenfri og vegansk, så har Meny, Kvickly, Superbrugsen og andre store supermarkeder: “Alpro, Go On, neutral” (minder om Oatly) eller “Alpro yoghurt, neutral” (lidt tyndere i det).
Mange helsekostforretninger har også “Sojade youghurt” som også fås i en neutral version!
Brug en af disse fire, og du vil få en lækker kartoffelsalat 😉

Fremgangsmåde:

Først laves dressingen. Det hele blandes sammen og smages til med sukker/sukrin, sennep og krydderier. Stil det på køl.

Sæt kartoflerne til at koge, og skær resten af salaten ud i grove tern imens.
Når kartoflerne er kogt, så lad dem køle af, før du skærer dem ud og blander med salaten.
Rør nu dressingen og salaten sammen.
Stil igen på køl. Gerne i en 30-60 minutter.

Ønsker du topping, vil jeg anbefale ristede græskarkerner med lidt salt.
På en pande ristes græskarkernerne sammen med lidt salt, i et par minutter.
Hvis du ikke har græskarkerner, kan hakkede mandler bruges.

Serveringstip:
Smager himmelsk som fyld i en sandwich med ristede græskarkerner.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Avokado-lime is.