Glutenfri tarteletter
I Danmark bruges det som hovedret med en stuvning og fyld i. Jeg har lavet en opskrift med “klassisk” fyld, dog i en vegansk udgave. Men smager som de traditionelle. Jeg har serveret dem for kødspisere som var meget overrasket og spurgte om jeg spiste kylling! Det gør jeg dog ikke, men det siger lidt om opskriften. Prøv den! Den er fantastisk.
Denne opskrift er på glutenfrie og veganske tarteletskaller. Opskriften på selve fyldet finder du her , og giver ca. 6 skaller.
Ingredienser:
50 g plantemargarine
1 spsk. sojayoghurt (Gerne Alpro Go On)
65 g glutenfri mel
20 g majsmel
15 g maizena / kartoffelmel
1/2 tsk. salt
Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienser sammen, og stil på køl i 30-60 minutter.
Fordel dejen i muffinforme. Jeg brugte 12 hullers-silikoneforme til 6 skaller.
Dejen skal trykkes forsigtigt ud i formene og placer en silikoneform oven i. Således at det ser sådan her ud: Silikoneform – dej – silikoneform. Det gør at den holder formen når de bages.
Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter. Tag dem ud af ovnen og fjern dem fra formene. Sæt forsigtigt tilbage i ovnen igen og bag ca. 5 minutter ekstra.
Afkøles på en rist før servering, for at undgå at de smuldre for nemt.
Opskriften på fyldet finder du her.
Velbekomme – og tak, fordi du læser med!
http://sophieschoicest.com/2016/10/vegansk-og-glutenfri-tarteletter/ Her er linket. Får lige rettet det i teksten så det virker