Plakat-væg: Hvorfor være veganer?

Krydderurtedip

Dip, dressing og dyppelse – kært barn har mange navne. Vi kan kald denne veganske krydderurtedip mange ting, men når det så er sagt er den virkelig lækker til de fleste retter.
Denne dip er godt krydderet og du kan selvfølgelig ændre krydderurterne i denne opskrift og bruge de krydderurter du allerbedst kan lide og så den passer til dine grøntsagsstænger, ovnbagte kartofler, som salatdressing eller generelt som tilbehør til din hovedret.
Den er lynhurtig at lave, og pifter dine retter en smule op.

Denne dip er selvfølgelig både laktosefri / mælkefri / vegansk og naturligvis glutenfri.
Opskriften giver 2 dl dip, men den kan sagtens ganges op til en større portion efter ønske.

Ingredienser:
2 dl Spir soja yoghurt, neutral *
1-2 tsk. hvidløgspulver eller 1/2-1 fed hvidløg
1 spsk. timian, tørret **
1 spsk. dildspidser, tørret **
1-2 spsk. frisk purløg, hakket
Evt. 1/2-1 tsk. sukker eller sirup
Peber
Salt

NOTE:
* Spir er Nettos eget plantebaseret mærke, som bl.a. sælger denne neutrale yoghurt (emballagen er blå/hvid). Du kan også bruge Alpro Nautral yoghurt eller Alpro GO ON. Hvis opskriften ikke skal være glutenfri, kan du også bruge f.eks. havreyoghurt fra f.eks. Oatly eller Yosa. Eller selvfølgelig din yndlingsyoghurt.
** Du kan udskifte krydderurterne med andre varianter, f.eks. oregano, rosmarin og basilikum.

Fremgangsmåde:

  • Kom yoghurten i en skål og tilsæt hvdløgspulver, de tørrede krydderier, salt og peber.
  • Snit det friske purløg fint og kom det ned i skålen.
  • Rør rundt og smag til med sukker og evt. mere salt og peber.
  • Stil gerne på køl 10-20 min før servering, for at dressingen trækker ekstra meget smag.
  • Rør rundt inden servering.

Serveringsforslag:

  • Servér til grøntsagsstænger, f.eks. gulerødder, agurk, peberfrugt, celleri og cherrytomater
  • Servér som dip til dine tilberedte grøntsager, kartofler og rodfrugter.
  • Servér som dressing til din yndlingssalat / buddhabowl.
  • Servér som dressing ovenpå pizza, eller til dit hovedmåltid.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Hvis du bruger mine opskrifter, så tag mig meget gerne på Instagram eller Facebook
@Sophieschoicest eller brug hashtag #sophieschoicest​ så jeg kan følge med. 
Tak, fordi du bruger mine opskrifter.​

8 kommentarer

  • Det gør det nemlig altid. Det er en super nem måde at få ekstra grønt ned.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det gør det nemlig altid. Det er en super nem måde at få ekstra grønt ned.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det gør det nemlig altid. Det er en super nem måde at få ekstra grønt ned.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det gør det nemlig altid. Det er en super nem måde at få ekstra grønt ned.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Venterpaavinblog

    Dip+grønt holder bare altid – bruger det ofte tit til brunch og retter som pizza og tapas, så der ryger lidt grønt med

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Venterpaavinblog

    Dip+grønt holder bare altid – bruger det ofte tit til brunch og retter som pizza og tapas, så der ryger lidt grønt med

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Venterpaavinblog

    Dip+grønt holder bare altid – bruger det ofte tit til brunch og retter som pizza og tapas, så der ryger lidt grønt med

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Venterpaavinblog

    Dip+grønt holder bare altid – bruger det ofte tit til brunch og retter som pizza og tapas, så der ryger lidt grønt med

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plakat-væg: Hvorfor være veganer?