Kartoffel-tomat-sandwich med sennepsmayonnaise
Tomater er super sunde, og indeholder blandt andet Lycopen, A-vitamin, B-caroten, K-vitamin og C-vitamin. Tomat er en enårig frugt. Blomstringen indledes så snart planten har samlet kraft nok, og den fortsætter helt ind i efteråret. Blomsterne er samlet i små stande, som dannes i bladhjørnerne. De enkelte blomster er gule og regelmæssige. Frugterne er store bær, som først er lysegrønne, men som bliver gule, orangerøde eller røde ved modenhed. Tomater findes i flere udgaver.
Tomater anvendes ofte til fremstilling af ketchup, Chutney, tomatkoncentrat, lasagne, salsa og diverse færdigretter.
Denne gang er de fyld i en lækker Kartoffel-tomat-sandwich med hjemmelavet glutenfrit franskbrød og sennepsmayonnaise.
Opskriften er til én person.
Tomater anvendes ofte til fremstilling af ketchup, Chutney, tomatkoncentrat, lasagne, salsa og diverse færdigretter.
Denne gang er de fyld i en lækker Kartoffel-tomat-sandwich med hjemmelavet glutenfrit franskbrød og sennepsmayonnaise.
Opskriften er til én person.
Ingredienser:
SANDWICH:
2 skiver franskbrød
1 tomat
2 kartofler
Spinatblade eller salat
Evt. purløg
SENNEPSMAYONNAISE:
1 spsk. mayonnaise
½-1 tsk. sennep
½-1 tsk. sukrin / sukker
purløg
Evt. 1 spsk. sojayoghurt, neutral
ANDET:
Vaffeljern eller grillpande
Fremgangsmåde:
Mos de kogte kartofler og skær tomaterne i skiver.
I et vaffeljern kommes de to skiver franskbrød i. "Bag" dem i et par minutter til, at de er gyldne og ristede.
Fordel nu halvdelen sennepsmayonnaise på den ene skive franskbrød. Læg spinatblade, tomatskiver og moste kartofler ovenpå. Put nu resten af sennepsmayonnaisen ovenpå, og drys med salt, peber samt purløg.
Læg den anden skive franskbrød ovenpå.
Serveringsforslag:
Serveres f.eks. med hjemmelavede kartoffel-fritter (med enten almindelige kartofler eller sødekartoffel) eller moste ovnbagte rosmarinkartofler til, ellers spises som den er.
SANDWICH:
2 skiver franskbrød
1 tomat
2 kartofler
Spinatblade eller salat
Evt. purløg
SENNEPSMAYONNAISE:
1 spsk. mayonnaise
½-1 tsk. sennep
½-1 tsk. sukrin / sukker
purløg
Evt. 1 spsk. sojayoghurt, neutral
ANDET:
Vaffeljern eller grillpande
Fremgangsmåde:
Mos de kogte kartofler og skær tomaterne i skiver.
I et vaffeljern kommes de to skiver franskbrød i. "Bag" dem i et par minutter til, at de er gyldne og ristede.
Fordel nu halvdelen sennepsmayonnaise på den ene skive franskbrød. Læg spinatblade, tomatskiver og moste kartofler ovenpå. Put nu resten af sennepsmayonnaisen ovenpå, og drys med salt, peber samt purløg.
Læg den anden skive franskbrød ovenpå.
Serveringsforslag:
Serveres f.eks. med hjemmelavede kartoffel-fritter (med enten almindelige kartofler eller sødekartoffel) eller moste ovnbagte rosmarinkartofler til, ellers spises som den er.
Velbekomme - og tak, fordi du læser med!