Hyldeblomstpandekager

Hyldeblomst-koldskål

Koldskål startede som en vællingtype af vin eller øl – oprindeligt med udblødt brød, men senere med frugt eller likør og citronsaft. Denne ret findes i danske kogebøger helt tilbage fra 1700-tallet, men spises ikke længere i Danmark. Vi begyndte nemlig at spise den koldskål, vi kender i dag.
Jeg laver altid koldskålen selv, og det er ikke til at købe vegansk/mælkefri koldskål. Det er heldigvis ekstremt hurtigt og nemt at lave koldskålen selv, og det kræver kun fem ingredienser!

Ingredienser:

KOLDSKÅL:
2,5 dl Alpro-sojayoghurt, lemon-lime*
1,5 dl hyldeblomstsaft **
2 tsk. citronsaft
1-2 spsk. sukker (kan undlades)

*Anden smagsvariant kan også bruges. Prøv f.eks. med sojayoghurt neutral.
** Uden for sæson, kan købe-hyldeblomstsaft sagtens bruges. Dog ca. 0,5-1 dl hyldeblomstsaft i stedet 😉

TOPPING:
Evt. frisk frugt
Evt. hjemmelavede glutenfrie og veganske kammerjunker

Fremgangsmåde:

KOLDSKÅL:
Pisk alle ingredienserne sammen, smag til og sæt på køl. Lad det køle i ca. 30 minuttter.
Server frisk frugt elller hjemmelavede glutenfrie og veganske kammerjunker til.

Velbekommme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyldeblomstpandekager