Hyldeblomst-koldskål
Koldskål startede som en vællingtype af vin eller øl – oprindeligt med udblødt brød, men senere med frugt eller likør og citronsaft. Denne ret findes i danske kogebøger helt tilbage fra 1700-tallet, men spises ikke længere i Danmark. Vi begyndte nemlig at spise den koldskål, vi kender i dag.
Jeg laver altid koldskålen selv, og det er ikke til at købe vegansk/mælkefri koldskål. Det er heldigvis ekstremt hurtigt og nemt at lave koldskålen selv, og det kræver kun fem ingredienser!
Jeg laver altid koldskålen selv, og det er ikke til at købe vegansk/mælkefri koldskål. Det er heldigvis ekstremt hurtigt og nemt at lave koldskålen selv, og det kræver kun fem ingredienser!
Ingredienser:
KOLDSKÅL:
2,5 dl Alpro-sojayoghurt, lemon-lime*
1,5 dl hyldeblomstsaft **
2 tsk. citronsaft
1-2 spsk. sukker (kan undlades)
*Anden smagsvariant kan også bruges. Prøv f.eks. med sojayoghurt neutral.
** Uden for sæson, kan købe-hyldeblomstsaft sagtens bruges. Dog ca. 0,5-1 dl hyldeblomstsaft i stedet ;)
TOPPING:
Evt. frisk frugt
Evt. hjemmelavede glutenfrie og veganske kammerjunker
KOLDSKÅL:
2,5 dl Alpro-sojayoghurt, lemon-lime*
1,5 dl hyldeblomstsaft **
2 tsk. citronsaft
1-2 spsk. sukker (kan undlades)
*Anden smagsvariant kan også bruges. Prøv f.eks. med sojayoghurt neutral.
** Uden for sæson, kan købe-hyldeblomstsaft sagtens bruges. Dog ca. 0,5-1 dl hyldeblomstsaft i stedet ;)
TOPPING:
Evt. frisk frugt
Evt. hjemmelavede glutenfrie og veganske kammerjunker
Fremgangsmåde:
KOLDSKÅL:
Pisk alle ingredienserne sammen, smag til og sæt på køl. Lad det køle i ca. 30 minuttter.
Server frisk frugt elller hjemmelavede glutenfrie og veganske kammerjunker til.
Velbekommme - og tak, fordi du læser med!
KOLDSKÅL:
Pisk alle ingredienserne sammen, smag til og sæt på køl. Lad det køle i ca. 30 minuttter.
Server frisk frugt elller hjemmelavede glutenfrie og veganske kammerjunker til.
Velbekommme - og tak, fordi du læser med!