Hyldeblomst-koldskål

Koldskål startede som en vællingtype af vin eller øl – oprindeligt med udblødt brød, men senere med frugt eller likør og citronsaft. Denne ret findes i danske kogebøger helt tilbage fra 1700-tallet, men spises ikke længere i Danmark. Vi begyndte nemlig at spise den koldskål, vi kender i dag.
Jeg laver altid koldskålen selv, og det er ikke til at købe vegansk/mælkefri koldskål. Det er heldigvis ekstremt hurtigt og nemt at lave koldskålen selv, og det kræver kun fem ingredienser!

Ingredienser:

KOLDSKÅL:
2,5 dl Alpro-sojayoghurt, lemon-lime*
1,5 dl hyldeblomstsaft **
2 tsk. citronsaft
1-2 spsk. sukker (kan undlades)

*Anden smagsvariant kan også bruges. Prøv f.eks. med sojayoghurt neutral.
** Uden for sæson, kan købe-hyldeblomstsaft sagtens bruges. Dog ca. 0,5-1 dl hyldeblomstsaft i stedet ;)

TOPPING:
Evt. frisk frugt
Evt. hjemmelavede glutenfrie og veganske kammerjunker

Fremgangsmåde:

KOLDSKÅL:
Pisk alle ingredienserne sammen, smag til og sæt på køl. Lad det køle i ca. 30 minuttter.
Server frisk frugt elller hjemmelavede glutenfrie og veganske kammerjunker til.

Velbekommme - og tak, fordi du læser med!