Raw Kiwi lime Cheesecake

Vegansk Sushi

Jeg er helt pjattet med sushi, men spiser det desværre ikke så tit længere. Det er ofte dyrt, og det veganske udvalg på restauranterne eller takeawaystederne er ofte ikke ret stort.

Derfor er jeg begyndt at lave suhsien selv. Det er lækkert og hyggeligt.Derudover kan man få lige præcis det fyld, man ønsker i.Jeg lavede sushi i dag, og denne opskrift vil jeg så dele med jer.Opskriften er ca. til 2-3 personer og giver 6 ruller.

Ingredienser:

Basis:
4 ½ dl Sushi ris
5 ½ dl vand
4 spsk. riseddike
6 stykker tang
Sojasauce
Wasabipaste
Sushimåtte
Sushipinde

Fyld (efter eget valg):
Forårsløg
Mango
Rød peber
Gulerødder
Agurk
Stegt broccoli-stok
Avocado
Ingefær
Seitan (ej, glutenfri)
Tempurastegt* broccoli, aubegine og broccoli stok, gulerødder, tofu eller hvad du foretrækker

Tempuradej*:
1,5 dl mel
2 dl vand
Cayennepeber
Sojasauce
Salt
Peber
Olie til stegning
Rasp til stegning

Chilimayo:
1 dl mayonaice
½ dl alpro sojayoghurt natrual
½ dl sød chilisauceChili

Pynt:
Det ser fint ud, hvis du dekorerer din sushi med agurk, Cavi-art, chilimayo, wasabipaste, mango, jordbær eller andet sjovt fyld.

Fremgangsmåde:
Skyl sushirisene 5-6 gange. Vandet skal være helt klart.Nu sættes vand og ris til at koge. Når vandet koget, skrues der ned på medium varme.Koges i ca. 10-12 minutter, alt efter komfur og ris.

Imens laves tempuradejen. Det hele blandes sammen og smages til med chili og sojasauce.Når dejen smager, som du ønsker, så stilles den på køl.Når du har valgt, hvad du vil tilberede i tempuradej, skæres de i stave.OBS: Bruger du broccoli stok eller alm. broccolibuketter så steg dem lynhurtigt af på panden i lidt olie.Dyb grøntsagerne i dejen og derefter ned i en skål med rasp.Steg i olie, i et par minutter på hver side, indtil de er gyldne.Tag af panden og lad dem køle af.

Lav chilimayoen ved at blande alle ingredienser. Smag til med chili.

Når risene er færdigkogte, tilsættes risedikken og røres godt rundt. Lad nu risene køle i 10 min.

Nu skal sushien rulles.

På din sushimåtte lægger du et stykke tang.
Gør tangen lidt våd med fingrene.
Tilsæt en grydeskefuld ris, og fordeles det ud på tangen, så det dækker ⅔ af tangen.
Den sidste ⅓ skal være i toppen, hvor der intet ris er.(Jeg fik puttet lidt meget i, da jeg skulle tage billeder. Men gå efter, at ⅓ af toppen skal være uden ris).

Tilsæt fyldet i én stribe – ca. 4-5 cm fra bunden og HUSK MAX ca. 3-4 cm bred. Ellers er den ikke til at rulle.
En lækker ting er også at tilsætte lidt chilimayo eller wasabipaste i nogle af rullerne.
Rul nu sushien – STRAMT!
Fugt tangstykket i toppen, hvor der intet ris er, således at det kan klistre sig fast, når du ruller.

Sæt rullerne på køl i en times tid, efter de er lavet. Det gør dem nemmere, at skære.

Har du aldrig rullet sushi før, vil jeg anbefale dig, at du prøver at søge på YouTube. Der vises det meget nemt og enkelt, hvordan du gør.

Dekorer din sushi med chilimayo, avocado, agurk, mango, wasabipaste, tomatroser eller andet lækkert og indbydende pynt. Kun fantasien sætter grænser.

Et godt tip: Bland lidt wasabipaste sammen med sojasaucen, så sushien er klar til at blive dyppet deri.

Tak, fordi du læser med!

Sociale Medier:Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Jeg vil meget gerne følge med i jeres madlavning, så brug endelig hashtagget, så jeg kan se, når I bruger mine opskrifter. Jeg glæder mig til at følge jer. Følg mig her: InstagramFacebook eller Twitter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raw Kiwi lime Cheesecake