Bananpandekager uden æg ;)

Raw Kiwi lime Cheesecake

Elsker du cheesecake ligesom jeg? Så må du love mig, at du forsøger dig med denne udgave.Smagen af den lækre kakao-nødde-bund i kontrast med den friske kiwi-lime-cheesetop er himmelsk.

Fordelen ved denne kage er, at foruden den er raw, er den også både vegansk og glutenfri.

OBS:Start dagen før, da cheesecake massen har ingredienser, som skal stå i blød ogskal nå at sætte sig.

Ingredienser:

Bund:
1,5 dl. mandler
2 dl. fedtreduceret mandelmel
6-8 dadler uden sten
0,5 dl ren kakaopulver
0,8 dl kokosolie, smeltet
2-3 spsk. sirup, f.eks. sukrin gold
0,5 tsk. salt

Kiwi-Lime-fyld (kan halveres):
4 dl cashewnødder*
4 dl fuldfed kokosmælk**
½ lime, saften og revet skal
5 kiwier
2,5 dl. flormelis
Evt. lidt vaniljepulver

*som har ligget i blød i vand i mindst 4 timer, men gerne natten over
** IKKE LIGHT – den skal være fuldfed for at blive fast. Hav den stående på køl, således at kokosmælken er fast.


Fremgangsmåde:

Bund:
Bunden laves først.1,5 dl mandler puttes i en minihakker / foodprocessor og males til grofthakket mel.
Mandlernes puttes i en skål. Nu skal dadlerne have en tur i minihakkeren.De skal hakkes, indtil de er meget fint hakket.
Tilsæt kokosolie, sirup og salt, imens der hakkes yderligere.Nu røres alle ingredienserne sammen og æltes godt sammen.I en springform beklædt med bagepapir i bunden fordeles dejen nu og trykkes godt således at bunden bliver fast og sammenhængende.

Springformen med bunden sættes i fryseren og imens laves cheesefyldet.

Fyldet:
De opblødte cashewnødder puttes i en minihakker / foodprocessor og hakkes til fintmalet mel.
Tilsæt nu de andre ingredienser, og blend godt. Smag til med lime og vanilje.

Nu tages springformen ud af fryseren, og kiwi-lime-fyldet hældes over.
Springformen sættes tilbage i fryseren i ca. 20 min.
Herefter skal den stå i køleskabet gerne i et døgn eller min. 5-6 timer, så fyldet kan nå at sætte sig og blive fast.

Cheesecaken ud af køleskabet ca. 15 min før den skal serveres.
Skær forsigtigt med en kniv rundt langs springformens kant, og åbn forsigtigt springformen.
Pynt med frisk frugt, nødder eller andet pynt.
Det nemmeste er at servere den når den stadig er på springformens bund. Skær et stykke direkte derfra i stedet.

Derudover:
Den kan både laves som små tærtebunde eller en stor lagkage.Kagebunden kan også rulles til “romkugler” og dyppes i f.eks. chokolade eller rulles i krymmel.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med.

Sociale Medier:Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Jeg vil meget gerne følge med i jeres madlavning, så brug endelig hashtagget, så jeg kan se, når I bruger mine opskrifter. Jeg glæder mig til at følge jer. Følg mig her: InstagramFacebook eller Twitter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananpandekager uden æg ;)