Glutenfri vegansk studenterbrød

Broccolisalat med flower sprouts og kikærter

Flower sprouts, hvad for en? Kender du flower sprouts?

Det er en forholdsvis ny kåltype, som minder meget om rosenkål og grøntkål i én. De små hoveder vokser på en stok, som man kender fra rosenkål, men selve hovederne er køllet og løse ift. rosenkål.

Jeg fik stokken i min grøntsagsboks fra Eat Grim. Dog har jeg set at flere velassoterede supermarkeder har dem, så det er altså en grøntsag der er til at anskaffe.

Flower sprouts er perfekt i denne lækre opskrift, og er et alternativ for salat, fordi den har en relativ god og frisk smag, som passer perfekt sammen med broccoli, kikærter og her rødbede hummus.

Opskriften giver to portioner måltidssalat.

Ingredienser:

  • 230 g kikærter, kogte (svarende til 1 dåse drænet)
  • 1 broccolihoved, stort
  • 10 bladbede blade (kan erstattes med andet salat)
  • 20 flower sprouts blade
  • 50 g valnødder
  • Chiliflager
  • Salt
  • Peber
  • Evt. rødbede eller almindelig hummus til.

Fremgangsmåde:

  • Vask grøntsagerne godt
  • Kom flower sprouts og bladbedebladene i en skål med iskoldt vand (gerne med isterninger). Dette vil gøre bladene sprøde og friske
  • Skær bladbedebladene, flower sprout og broccoli i mindre stykker og kom dem i en stor skål
  • Dræn kikærterne fra aquafabaen / kikærtevandet, og kom dem oven i skålen
  • Drys med chiliflager, salt og peber
  • Du kan tilføje din yndlingsdressing, lidt lime juice eller hummus. F.eks. almindelig hummnus eller rødbede hummus (opskrift kommer snarest).

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri vegansk studenterbrød