Veganske marengs påskeæg

Glutenfrit fletbrød

Glutenfri bagning kan til tider være noget af en udfordring. Jeg har forsøgt mig med en masse forskellige variationer af brød og boller, og er ofte blevet meget skuffede. Glutenfrit brød kan ofte være meget kompakt og virkelig tørt. Det har jeg valgt at udfordre, og efter utallige opskrifter er jeg kommet frem til denne.
Dette fletbrød (kan også laves som boller), er virkelig fantastisk og lækkert.
Det er luftigt indeni, og det er virkelig noget af det jeg savner ved normalt glutenfrit brød.
Så savner du et glutenfrit brød som dejlig krydderet og har en lækker konsistens, så prøv endelig opskriften og giv feedback.
Opskriften givet et stort fletbrød, eller ca. 10 boller.

Ingredienser:
1 ds kikærter (kun kikærtevandet, ca. 160 g)
2 tsk eddike
2,5 dl vand
1 pk gær
2 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk HUSK, loppefrøsskaller
Ca. 400 g havremel

Tilbehør: 
Olie
Salt
Peber
Evt. Oregano
Evt. Chiliflager
Evt. Five star krydderi
Eller andre krydderier

Fremgangsmåde:
Denne opskrift kræver en røremaskine, eller elmixer.
I en røreskål piskes kikærtevandet i ca. 5-7 minutter indtil det er pisket til en fast “flødeskumsmasse”.
Imens der piskes tilsættes eddiken i en tynd stråle, og piskes videre i ½ min.
I en lille skål røres gæren ud i vandet. Når det er opløst hældes det langsomt i flødeskummassen, imens der stadig piskes.
Tilsæt salt, sukker og HUSK og lidt efter lidt røres havremelet i.

Stil dejen til hævning i ca. 15 minutter.

Del dejen i tre kugler, og rul dem ud til lange pølser.
Flet brødet (se evt. billede).
Tænd ovnen på 180-190 grader, varmluft.
En bradepande pensles med lidt olie, og det flettede brød kommes oveni.
Lad det hæve i yderligere 15 minutter.
Pensl brødet med lidt olie og drys med ønskede krydderier.

Bag brødet i ca. 30 minutter, alt efter ovn. Det skal have en fast bagt overflade.
Brødet kan godt virke lidt “ubagt” indeni, når det tages ud af ovnen, men når det bliver koldt bliver det fast.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske marengs påskeæg